Празниците: Сладко или солено с Петя Плачкова

Петя Плачкова

Лице от БНТ-ТВ канал Пловдив, глас и от Katra FM, и от БНР-Радио Пловдив, зад много от текстовете в сайта на Нова ТВ – където и да работи, Петя Плачкова се запомня. И с усмивката си, и с онази лекота, с която младите хора учат бързо професията “на терен”, след като са подготвени и теоретично за журналистиката. В нейния случай не къде да е, а в университет в Западна Шотландия. Завършила е още дигитален маркетинг и магистратура Бранд мениджмънт.

Капка или две за по-вкусно и здравословно ястие

И ако работата, и съвсем доскоро – ученето – са солта на живота ѝ, сладост тя си набавя със своето хоби. А то е се нарича: Сладко или солено. Буквално. Под това име, само че изписано на латиница и слято, ще намерите кулинарните миниатюри, които тя снима и споделя в Tik-Тok и Instagram. А последователите им са вече …56 хиляди!

2014: Българската арония с впечатляваща популярност в Япония, в Пловдив създават нова концепция за лечение чрез храна

“За у нас бих казала, че са много, защото в тази малка държава са по-малко хората. А и аз съм в много нишова общност – социална кулинария – и предвид че не се разголвам, бих казала, че са много”, ми разказва преди да отиде на работа. Облечена в бяло и застанала сред коледните къщички пред един от столичните молове, прилича на истинка Снежанка 🙂

2013: Мис Българка в САЩ ще вечеря с храната на инките в ресторант Киноа

Още не си е отговорила на въпроса какъв е механизмът за увеличаване на последователите, но е убедена: “Най-важното е да правиш, каквото харесваш”. Щастлива е, че я гледат много деца, че непрестанно опитват рецептите ѝ със своите майки или баби и че заедно се учат да готвят.

2015: „Коледни сладки от сърце“ или как ученици замесиха пожеланията си за възрастни хора далече от техните внуци

Но не се чувства инфлуенсър: “Споделят ми, особено в инстаграм, млади момичета, които имат проблеми с храненето. Аз съм преминала като тийнейджърка също през това и се радвам да споделя моя опит. Ако това е да бъдеш инфлуенсър, добре. Иначе – не”.

2013: Търсят най-вкусните детски рисунки

Докато прави sladkoilisoleno, е научила: “Че не трябва човек да го е страх от храната. Храната е приятел!” А за следващата година си пожелава да помогне на някой български бранд да развие профилите си в социалните медии.

Зеленото сирене от  Черни Вит прочу България в Световното изложение „Cheese 2015“

За празниците – до края на годината, а и през януари – Петя Плачкова специално гостува на F2F TV с три рецепти: чушки с нахут, маслени бастунчета и горещ шоколад.

2018: В деня на шоколада се връщам 🙂

Гледайте ги във видео историята по-долу. В нея под люлеещи се от вятъра коледни звънчета, чиито сенки се гонят по лицето на Петя, както сладкото и соленото в живота, ще научите още с какво е започнала, колко бързо е набрала толкова много последователи и каква е самата тя – повече сладка или повече солена. Приятно гледане и да ви е сладко 🙂

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Не пропускайте още:

Похвално слово за тиквите като такива

2019: В София този уикенд – как се правят захарни петлета 🙂

2018: Кулинарни майсторки от село ще споделят рецепти с готвачи на пловдивски ресторанти

2018: Варна се готви за първия си фестивал „Кино и храна“

2017: 50 подправки в помощ на здравето ни, събрани в книгата „Лечебните подправки“

103 годишният бай Георги: Попара с вино на закуска за дълголетие

2016: Луканка от зеленчуци – в панаирното градче… и още много интересни и полезни храни

Български храни, занаяти и породи на „Тера Мадре Балкани 2016“

2015: Как се вари лютеница кооперативно в центъра на София или последна тренировка за нов рекорд по приготвяне на домашна лютеница на открито – утре на Фермерския пазар „Иван Вазов“

Нов маршрут в Природен парк „Странджа” учи как да разпознаваме билките

За първи път възпитаници на социален комплекс – на стаж в ресторанта на Хотел „Лайпциг“ в Пловдив

2013: Равен резултат в кулинарното състезание в КСУ „Св. Георги“, журито – впечатлено от ястията

2012: Салата „Фандъкова“, таратор „Бойко Борисов“ и каварма „Барозу“ – ще готвят в центъра на София днес

Може да харесате още...