За празниците: нека подаръците говорят

9 дни до Рождество. 15 – до Нова година. И двайсетина до първата серия януарски имени дни. Не знам как е с вас, но аз вече съм приготвила повечето подаръци. Някои оставих за накрая, но то е, защото ще вложа лично творчество 🙂

Време за 1-во селфи с дядо Коледа или как на ул. „Кукуш“ осъзнах какво може да е щастие

Идеите обаче никога не са излишни. Ето защо реших да споделя някои от тези, които ме вдъхновиха сега. И не, не става дума за много пари. А за послание, с което от обикновени предмети подаръците се превръщат в такива, които говорят.

Примери с различни вестници

Вижте например „Днешният вестник“. Какво се е случвало на Коледа, Нова година, на имения или рождения ден в годината, когато любимият ви човек се е появил на бял свят? Поръчайте на страхотния екип от фейсбук страницата му и ще получите първа страница на вестник от това време в рамка и с послание. Стига само да предвидите поне 5 дни за изработка и изпращане.стават говорещи 🙂 А какво ще каже този подарък? Че животът е взаимосвързаност – нищо не започва от днес, но всеки от нас се появява в конкретен момент с някаква мисия. Може би подарък като този ще ни подскаже каква е.

Ако пък искате да изберете нещо, което да бъде винаги близо до човека, за когото е предназначен подаръкът, препоръчвам да отворите Facebook страницата или сайта на Encanto jewelry. Ще откриете красиви бижута, изработени от стомана или сребро. Някои – гарнирани с перли, камъни Сваровски, други естествени камъни или кожа. Изящни, нестандартни или предизвикателни. Ето и първото им послание – че нежността може да се съчетае със сила и благородство. Второто може да изберете чрез самия символ на колието, гривната, пръстена или обеците. Има за всеки вкус.

Оригиналните опаковки на “Днешният вестник”

И в двата варианта поръчвате онлайн и получавате в красива подаръчна опаковка. Задължително е да измислите такава и ако направите нещо сами. Например – домашен конфитюр, ликьор, коледни курабийки или просто картичка с няколко клончета от парка и със саморъчен надпис – едни от любимите ми подаръци, защото влагаш сърцето си!

Да направим баклавата на мама

Панаири, книги и Коледа – могат ли да бъдат за всички?

Ако не можете да измайсторите сам нещо, доверете се на хората на изкуството и подарете, билет за театър, кино или концерт. Или просто отидете заедно на изложба. Защо не да попътувате с ретро влак?

Коледен ретро влак ще ни вози от София до Банкя

А ако се спрете на книга, ви каня да погледнете в авторската ми страница. Все още имам налични и мога да ви изпратя с автограф романът „Свети Никола от залива на подковата“. Посланието ще подбера специално. А ако пък ви се иска да подарите стих – пишете ми какъв да избера от двете си стихосбирки „Думите ме носят“ и „ОБРАТ-но в себе си“, за да ви го изпратя в рамка.

Може да допълните подаръка си с коледно цвете. Шоколадът също никога не е излишен – особено по Коледа, Нова година и януарските празници. Има толкова време до лятото за отслабване 🙂

Но не забравяйте, че най-големият подарък е да прегърнете наживо хората, които обичате! И още – забравете поне за няколко дни грижите си и не пестете усмивките – с тях и с казващите нещо подаръци празниците ви ще бъдат чудесни!

F2F TV: Човек никога не е толкова голям, колкото са големи… коледните му подаръци

Впрочем, дядо Коледа е Свети Никола 

Последно – направете нещо малко, което да зарадва и някой непознат в нужда. Дарете – може да са 5 лева, но от сърце. Така ще помогнете на чудото да разцъфне. Първо за вас самите, а после и за този, на когото го пожелаете. Може да е за детето-чудо Лиляна Георгиева, която вече е млада жена с 15 рекорда в бягането, но ще започне 2023-та от нулата – в нужда и от спортна екипировка, и от средства за тренировки и възстановяване. Ето един вариант да я подкрепите – с участие в Арт маратон за Лили.

Арт маратон търси поне 42-ма творци и приятели на изкуството да подкрепят Лили за 2023-та

15 пъти рекордьорката Лиляна Георгиева: Мечтая да вдигна българския флаг през 2023. Но всичко опира до пари

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Не пропускайте още:

Всичко от категория „книги“ в сайта

Повече за моите книги може да следите в авторската ми ФБ страница

Русенец спасява книги, изхвърлени на боклука

2017: Ако не може цялото ви семейство да е заедно на Коледа, обърнете гледната точка наопаки

2017: Дъжд от бонбони в Аликанте снощи: градът посрещна Reyes Magos – Тримата влъхви

2016: Заедно за 5-ия рожден на колегите от БНТ2 в полза на каузата „Да спрем рака“

2016: Ветеран от войната празнува 100 годишен юбилей в Дома за възрастни хора в Пловдив

2015: „Коледни сладки от сърце“ или как ученици замесиха пожеланията си за възрастни хора далече от техните внуци

2015: Вестникът зад Океана „България СЕГА“ на 24 май пред F2F TV: ние сме не само медия, а и кауза

2014: 21 годишна българка ни предизвиква да изпишем на дланта си кауза, която може реално да помогне на хора в нужда

Може да харесате още...