Доброволци ще майсторят коледни сладки за Дома за възрастни хора в Пловдив

koledni-sladkiКоледни сладки ще майсторят от 29 ноември в три поредни недели доброволци от Пловдив. След като са вложили въображение и сърце, в края на всеки от дните те ще могат лично да ги занесат в Дом “Св. Василий Велики” под тепетата, да се срещнат с възрастните хора и да им дарят духа на идващите празници. Мотор на инициативата, наречен “Коледни сладки от сърце” за втора поредна година са “Фермата”, Националният алианс за работа с доброволци и Аз обичам Пловдив I love Plovdiv. За първи път тази година, обаче, тя ще се проведе не в един, а в три дни и ще получи необходимото брашно като дар от София Мел.
Кулинарната работилница на Фермата улица „Магура“ 1 в квартал Капана ще отвори вратите си точно в 9:00 за всеки, който желае да се включи в благотворителната инициатива на 29 ноември, 6 декември и 13 декември. Освен продукти за коледните курабийки, за майсторите са осигурени шапки, престилки и ръкавици.
koledni-sladki1“Ще бъдат спазени всички хигиенни изисквания, каквато е традицията в кулинарния ни клуб” – уверява Гергана Кабаиванова от Фермата и допълва: “Рецептата е също от нашата кухня, но по-важна е идеята на
“Коледни сладки от сърце” – да насърчим хората да се замислят за човешките взаимоотношения и да ги подкрепим да окажат не материална, а морална подкрепа”.
Детска градина в Пловдив вече е проявила интерес към доброволчеството и в оставащите дни до първата неделя на инициативата ще се уточни участието на малките майстори в приготовлението на празничните сладкиши. Организаторите канят и други доброволци.

Може да харесате още...