В Пловдив осъдиха на първа инстанция трима, обвинени за сводничество

temidaПловдивският районен съд осъди трима души, подсъдими за сводничество на 11 момичета, част от които – не навършили 18 години. Калин Витанов получи ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ПРИ ПЪРВОНАЧАЛЕН ОБЩ РЕЖИМ и ГЛОБА в размер на 10 000 лв. Атанас Нушев и Георги Маджаров – като помагачи, според Съда – са с условни наказания:  по ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА УСЛОВНО С ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК и ГЛОБА в размер на по 5000 лв. Момичетата вадели от 80 до 200 лева на час за секс-услуги.

Те са действали в периода от декември 2012 г. до 09.02.2013 г. в Пловдив в съучастие, обясняват от пресцентъра на Съдебната палата като всеки от тройката имал своя задача.

В стройната организация Витанов е признат за набиране на момичетата. Имал добро име на сводник в бранша. Държал се добре и не упражнявал принуда спрямо работничките. По този начин запазил голяма част от жените,  които наемал.  Вербувал ги с изгодни условия за съвместна работа, като обещавал и давал на всяко момиче 50 % от това, което е заработила чрез предоставяне на секс услуги.

Витанов разгласил чрез свои приятели и познати, че търси жени, които да работят като проститутки и компаньонки за него. Много момичета, желаещи да продават плътта си, потърсили контакт с него, като при съвместните им срещи Витанов ги подкрепял и окуражавал в желанието им за бързи пари.  Някои от тях били студентки.

Цените за секс услуги се определяли от Витанов и били между 100 и 200 лева на час в зависимост от клиента и неговите предпочитания, като деляли печалбата на половина. За таксито, което ги разкарвало по адресите, тарифата била 10-20 лева, като последната се заплащала от клиента.

Атанас Нушев работел като таксиметров шофьор. Георги Маджаров бил съпруг на сестра му. Тъй като Витанов нямал физическата възможност в определени моменти да закара работещите за него проститутки до адресите на клиентите, те му помагали като превозвали проститутките на определени адреси и пренасяли заработеното до него.

Ето и схемата:  Витанов напечатал множество визитни картички със снимки на голи жени от едната им страна и телефонен номер – и ги разпространил по хотели и таксиметрови фирми.  Той уговорил като предоставял процент на администратор-рецепционистите на хотелите и шофьорите, които при проявен интерес от клиентите предлагали неговите услуги. По този начин мъжете, търсещи секс услуги, се свързвали с подсъдимия. Той  приемал поръчката, след което се обаждал на някое от момичетата, което в момента работело, и лично той с автомобила си или чрез Нушев или Маджаров карал работничката до адреса, посочен от клиента. Уговорената сума клиентът заплащал предварително на отишлия на място шофьор или на момичето.

Витанов плащал на момичетата след изпълнение на поръчката или след приключване на работната им смяна. На таксиметровите шофьори давал различно, в зависимост от курса, който изпълнявали, извън тарифите за таксиметровите услуги. Адресите, на които проститутките се срещали с клиентите си, обикновено били хотелски стаи и по-рядко – частни домове.

На 9 февруари миналата година при спец. операция на полицията под тепетата Витанов бил сгащен с клиент и секс-работничка в пловдивски  хотел. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимите признаха изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което им се наложи по – ниско наказание.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.

източник: пресцентър Съдебна палата Пловдив

Може да харесате още...