Почти 7 млн. лв. тръгват за преодоляване на последици от бедствия

navodnena_kola6 873 662 лева за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия отпусна Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. От пресслужбата на Кабинета в оставка съобщиха, че заседанието на комисията е редовно и е председателствано от министъра на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов.

С 1 545 000 лева ще се възстановява разрушен мост между хасковските села Долни Главанак и Малки Воден. Комисията предостави финансиране и за мостовото съоръжение над река Мали Лом край село Сваленик, както и за изграждането на подпорни стени в село Припек. Осигурени са средства и за аварийно-възстановителните и неотложните дейности по почистването на пътищата и улиците, затрупани от скални маси на територията на община Неделино.

Комисията реши да възстанови разходи за 1 223 225 лева, извършени от Единната спасителна система на МВР и МО при овладяване и потушаване на миналогодишните горски и полски пожари на територията на областите Кюстендил, Благоевград и Кърджали, както и дейностите по неутрализиране на невзривените бойни припаси, открити край село Лозенец.

 

Може да харесате още...