Обилен дъжд в Кюстендил и Благоевград

sniag-pokrivnakolaОбилните валежи усложниха обстановка на територията на областите Кюстендил и Благоевград, заради паднала скална маса, до около 13 часа остана затворено Кресненското дефиле.  В дежурния център на кюстендилската пожарна служба е получено съобщение за подкопаване на укрепителните съоръжения по коритото на река Бистрица край село Долно село. Незабавно е въведен общинският план за защита при наводнения и са започнали действия по укрепване на дигата с налични инертни материали, съобщиха от МВР.

Край село Селище вече е вдигната 5-метрова дига за защита от срутване на земна маса. Изградено е и защитно съоръжение и на река Поповска край село Покровник. Подобни действия са предприети и в ж.к. „Струмско” и край река Речичка. Спасителните екипи помагат за разчистването на срутена земна маса край Сандански и на пътя Петрич – Тополница.
Пожарникари от Гоце Делчев са получили сигнал за мъж, получил инфаркт в село Гърмен, който не може да бъде транспортиран до болнично заведение. Незабавно спасителен екип е изпратен на посочения адрес и болният е превозен до Спешна помощ – Благоевград.

Заради обилен снеговалеж и лоши метеорологични условия, временно ще бъде ограничено движението на МПС с ремаркета и полуремаркета по път II-84 от Якоруда към местността Юндола, съобщиха още от полицията в Благоевград.

Може да харесате още...