Съюзът на глухите с акция за набиране на средства за онкоболен абитуриент

gluhiОсвен че има увреждане на слуха, Ридван Мохамед е и с онкологично заболяване. Тази година момчето е абитуриент, но вместо да се вълнува за бала си, мислите и тревогите му са за това дали ще се намерят пари за лечение. В помощ на Ридван Съюзът на глухите в България и Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности“ организират Благотворителен концерт. Идеята идва от любимото занимание на момчето – танците. Те са неговата страст от най-ранна детска възраст до лятото на миналата година. На 2 април в  Дома на културата „Борис Христов“- макар че е главният герой в Благотворителния концерт – той няма да участва в него, но средствата от билетите ще му помогнат да се лекува. 

Зад идеята застават  Ансамбъл „Тракия“- Пловдив;  Балетът на Мюзикхолния театър в града;  Елица Наумова- попизпълнител; артисти от Vrbestars Bulgaria; състави на Районната организация на глухите от градовете Пловдив и Хасково. Всички те се включват в програмата. В нея е предвидено зрителите да чуят и видят и клипове с изпълненията на Ридван.

Билети за Благотворителния концерт може да си осигурите от Районната организация на глухите в Пловдив на ул. „Пере Тошев“ № 7А или от оторизирани лица на организацията. Телефони за информация и подробности: 032 697 137; 0885 921 284.

Приятелите на Ридван вярват, че той има бъдеще с помощта на хората с големи сърца.

Може да харесате още...