Мис Българка в САЩ ще вечеря с храната на инките в ресторант Киноа

kinoa01 Храната на инките – киноа – ще е акцент в първата официална вечеря в Пловдив на Мис Българка в САЩ Невена Чалова. Това са семенца, богати на протеини, аминокиселини и куп още полезни съставки, разказва Николай Първов, собственик, мениджър и дори готвач на едноименния ресторант.Избрах този модел, защото така съм близо до целия процес – от набавянето на продуктите до приготвянето им заподнасяне на масата – казва Николай, за когото най-важното е пловдивчани да се научат, че тук могат да хапват нещо вкусно и полезно
всеки ден.

kinoa03Менюто ни е изключително разнообразно – на месец предлагаме 30-35 различни супи и 50-60 ястия… Всеки ден има и различно обедно меню, а гаранцията, че всичко е прясно, е на един млад човек, който 8 години е живял и работил зад граница, но се е върнал отново у нас.

Работил съм в Дубай, Кипър, Англия и ето, върнах се в ПЛовдив, казва Николай Първов и признава, че в Пловдив го е довела една любов. Сега любовта му вече е облечена в брак и заедно със съпругата си отскоро са се заели да разказват под тепетата вкусната приказка на храната на инките.

Тази вечер в ресторанта, на метри от централния младоженски дом – в сградата на бизнес център Роза импекс – Николай обещава най-красивата и талантлива българка да опита вкуса на тази приказка.

Може да харесате още...