Зелените за българския ядрен референдум

gora002Европейските зелени изказаха подкрепата си за “Зелените” в България и кампанията им за отговор с “не” на референдума. Съпредседателят на Зелената Група в Европарламента Ребека Хармс ще посети България в периода 23-25 януари. Коментирайки предстоящата си визита, Ребека заяви:

“Значителният завой на премиера Борсов и призива му да се гласува срещу изграждането на нова ядрена централа е приятна изненада. Отказът от бъдещо развитие на ядрената енергетика не е достатъчен, но е сериозна стъпка за сигурността на България. Българите имат шанс да вземат мъдрото решение да се откажат от тази високорискова технология и да създадат нова, сигурна енергийна стратегия, ориентирана към бъдещето. Това означава да се фокусират върху изграждането на ВЕИ и по-голяма енергийна ефективност, да създават нови работни места чрез иновационни технологии, вместо да разчитат на морално остарелите и рискови ядрени реактори.”

Ребека Хармс ще участва на 23 януари от 18.00 часа в дискусия за енергийната политика на Европа в Гьоте институт в София

От 19.30 ще представи книгата си “Един ден във Фукушима, една седмица в Япония” в Гьоте институт в София.
На следващия ден – 24 януари от 11.00 часа ще участва и на пресконференция с Ребека Хармс и Георги Касчиев за референдума в България в Българска Телеграфна Агенция в София. От 18.00 часа е заключителния митинг-концерт пред Паметника на Съветската армия.

източник: ПП Зелените

Може да харесате още...