Доган се оттегля от лидерското място на ДПС, за председател е предложен Лютви Местан

lastovi4ki_otlitatАхмед Доган предложи за свой наследник като лидер на ДПС депутата Лютви Местан. Направи го не лично, но чрез личната си реч, прочетена от зам. председателя на партията Филиз Хюсменова след пауза, предизвикана от случая с нападението срещу него по-рано през деня днес. В емоционалната си част от изказването, в която имаше отпратки към управляващите в момента, Доган остана като слушател и още веднъж демонстрира тотално познаване на хватките, с които да останеш недосегаем от закона и боготворен от електората си…

“Местан се изгради и утвърди като респектиращ парламентарист, възприет е от ДПС като един от най-добрите трибуни на партията, има силен либерален код на ДПС като кауза, има продуктивен визионерски усет. Диалогичен е с другите партии, но и достатъчно борбен в позициите си. Има богат опит за преценка на ситуация и вземане на политическо решение, не на последно място, следващият председател на партията е добре да бъде от Кърджали”, са основанията в доклада на Ахмед Доган, цитиран от Агенция Фокус.

В интевю пред БТА с Камен Костадинов, председаел на ПГ на ДПС, публикувано в сайта на партията вчера, четем:
“- Предполагам, че няма други издигнати кандидатури за лидер на ДПС, освен Ахмед Доган?
– Не, няма, и аз не мисля, че въпросът за лидерството стои пред ДПС. Ахмед Доган е от тези лидери, които не се назначават, а са лидери, защото имат необходимите качества за това. Нещо, което или го имаш, или го нямаш, не може да се придобие.”
А за конференцията днес Костадинов обяснява, че не очаква нищо пикантно или жълто да се случи – “редовен отчетно-изборен форум на една партия, която влиза с добро самочувствие и дава заявка за добри резултати на предстоящите парламентарни избори”.

Ще поеме ли кормилото Лютви Местан – предстои да видим.

Може да харесате още...