Роман-трилогия за Априлското въстание представя Народната библиотека „Иван Вазов“

vino_nadegdiТази вечер – денят, в който Кочо Честименски започва боя с башибозуците за защитата на Перущица по време на Априлското въстание, Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив представая романа-трилогия „Виното на надеждите“ на родения в Перущица и израснал под тепетата писател, публицист и журналист Михаил Кръстев. Творбата е разказ в три тома за свободата, любовта, вярата и надеждата от древността до наши дни, както и за братството в кървавия сблъсък на Априлското въстание.
Според литературния историк и критик Петко Тотев, колкото по-навътре влиза писателят в конкретните исторически факти, толкова повече расте перспективата към тревожните съвременни противостояния, а по думите на проф. Георги Цанков освен изключителните художествени качества, трилогията на Михаил Кръстев предлага съвсем нова, все още ненапълно узряла и сред историците ни концепция за Априлското въстание.

Книгата е не просто изключителен разказ за Априлското въстание, а в нея се усеща душата на българската свобода, коментира издателят на трилогията проф. д-р Александър Йорданов.  Романът се представя от литературния критик Марин Кадиев.

Може да харесате още...