Задържаха 3-ма в ареста с обвинения, свързани с прикриване на пътен инцидент с жертва на пешеходна пътека в Пловдив

police_car_lamps3-ма души, двама от които полицейски служители, са за 72 часа в ареста по обвинения, свързани с пътен инцидент с жертва. Това са действителният извършител на престъплението и тези, които са му помогнали да избегне до този момент наказателното преследване. Четвърти е с мярка “подписка”, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив.

Инцидентът, взел живота на 84 годишен мъж, е от 6 декември миналата година, когато шофьорът с инициали И.С. го е блъснал на пешеходна пътека в Пловдив и е избягал. Според обвинението, катастрофата е станала по непредпазливост.

Другите трима замесени са с инициали Б.Т., полицаят от КАТ К. И. и колегата му С.Д. Първият се е представил за шофьор на колата от инцидента и затова е обвинението му. Именно той е с мярка “подписка”.
Вторият е обвинен, че като полицейски орган е спомогнал на истинския водач да избегне наказателно преследване;че е придобил и държал над 100 патрона за пистолет без разрешение и че в периода от февруари до април 2015-та като извършител, в съучастие с колегата си С.Д. – като помагач, е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

Случаят се разплита в рамките на проверка, стартирала преди броени дни и обявена вчера от Окръжна Прокуратура Пловдив. Проверяват се и други нарушения в КАТ под тепетата, свързани с корупционна схема при регистрацията и пререгистрацията на автомобили.

Може да харесате още...