Plovdiv Jazz Summer започна с първото премигване на звезди над Марково

Мирослава Кацарова в In The Mood \Jazz Club София Снимка: F2F TV

Джазът никога не е напускал Пловдив, но тази вечер той се покланя на любителите на този стил с първия концерт от лятното издание на Plovdiv Jazz Fest – Plovdiv Jazz Summer. Точно в 21 часа, когато юлските звезди премигнаха за първи път на високото небе над село Марково, Мария Вандева и Иво Гичев започнаха своя камерен градински коцерт в двора на Мирослава Кацарова.

Мира е вдъхновител и директор на Plovidv Jazz Fest вече 10 години, за да пали в името на джаза с талантливите си колеги все повече хора. Лятното издание добавя страст в и без това чувствената джаз музика. Ако не знаете за какво говоря, отделете си и вечерта на 19 юли за камерния концерт на бразилеца Уил Сант отново от 21 часа и отново в Марково.

За пропусналите Мира е подготвила три вълнуващи августовски концерта – на 8-ми и 9-ти на Лятно кино „Орфей“ в Пловдив и на 24-ти – на централния площа в Марково. В първата вечер ще чуем Арнау Гарофе квартет (Испания/ България) и Авишай Коен трио (Израел/ САЩ), във втората ще се насладим на Белослава & JP3, а в третата в пловдивския Бевърли Хилс, както е известно Марково, Орлин Павлов ще пее с напълно свободен вход от 21 часа, за да изпрати в историята и тазгодишния summer фест.

А с пристигането на ноември Мирослава Кацарова ни кани на същинския пловдивски джаз форум.

Билети за всички концерти може да се намерят в мрежата на EVENTIM, a подробна информация в аванс – във фб страницата на фестивала.


А аз ще пожелая на Мира успех, защото само безбрежни таланти като нея могат да предоставят пристан за изява и на свои колеги!

Не пропускайте още:

„Време.Кръв. Пясък.“ тръгва към читателите си

In The Mood – най-новият клуб в София отваря врати за изкушаващи арт срещи

2023: Джаз на Бунарджика в Пловдив

Незрящият музикант Нено Илиев и бандата му RomaNeno Project с ново “Завръщане”

2015: Пловдив Джаз Фест започна с изложба на художници, които слушат джаз, и концерт на носител на Грами

2014: Пловдив е джаз от тази вечер с Милчо Левиев, Франк Гамбали, Теодосий Спасов и още джаз-таланти

Фин джаз в Конюшните на царя тази вечер под тепетата

Джаз под Дома на техниката в Пловдив – тази вечер

2013: За старата бохема, облаците и хората, пясъка, джаза и първите 50 – Кольо Карамфилов пред Катя Костова, face to face

Теодосий Спасов представи нов проект на джаз сешън в Пловдив

2012: Симфо етно джаз – новият проект на джазмена Веселин Койчев с премиера днес

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...