Пловдив е джаз от тази вечер с Милчо Левиев, Франк Гамбали, Теодосий Спасов и още джаз-таланти

ulica_na_toplo_2_037Джаз легендата Милчо Левиев открива пловдивските джаз вечери днес от 19 часа. Мястото е Градският Дом на културата – проектът на пловдивчанина, който за първи път ще се чуе под тепетата, носи името Song of the Clown (“Песента на шута”). В него фразата на Левиев диалогизира с театралната музика на ранния Панчо Владигеров. На сцената ще се качат Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо Владигеров, Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи.

10-тото юбилейно издание на джаз вечерите води под тепетата и един от водещите джаз-китаристи в света Франк Гамбали, както и Теодосий Спасов.Гамбали има уникална техника на свирене ие познат и обичан с десетките си музикални проекти, сред които участие във Vital Information и в две от групите на Чик Къриа. Със своя квартет той ще гостува за първи път на българска сцена като част от европейското си турне.

teodosi_spasov1Пловдив ще има възможност да чуе и последния проект на Теодосий Спасов, който събира млади български музиканти и смесва традиционна балканска музика с влияния от световния джаз, поп и етно.

Трийсет години на сцената ще отпразнува и популярното трио “Акустична версия”, съставено от едни от най-талантливите композитори, изпълнители и експерти по музика в България – пианиста Антони Дончев, барабаниста Христо Йоцов и басиста Георги Дончев, и спечелила редица престижни европейски награди.

10-о юбилейно издание на “Пловдивски джаз вечери” ще продължи до 12 октомври включително на сцената на Дома на културата “Борис Христов”.

И ако все още не сте сигурни какво ви е липсвало тази есен, елате, за да усетите с кожата си ALL THAT JAZZ

Може да харесате още...