Силви Кирилова: Етеричните масла ме взеха за ръчичка и ми показаха как да трансформирам здравето у дома

„Когато етеричните масла ми показаха как мога да съм в полза на хората, аз разбрах, че това е моето призвание“. Това ми каза Силви Кирилова, чийто живот буквално се преобръща след срещата ѝ с тях.

„Ароматерапията“ или защо да носим в джоба си аптечка от природата

Аз пък срещнах Силви, когато за първи път се поинтересувах от ароматерапията. Крехка, усмихната, етична – заприлича ми на Малечка Палечка в чашката на цвете. Оказа се обаче, че съвсем не е приказна героиня. От години живее в Германия, има две деца и смелостта да напусне работата си като адвокат, за да се обучи за аромапрактик.

Прави го в Австрия в продължение на година и след обучението е сертифициран медицински ароматерапевт. Връщам я назад с въпросите си и споделя, че трансформацията ѝ започва, когато е била в „една от най-трудните долини в живота си“. Точно така се изразява – „долина в живота“. И точно така продължава: „когато ме намериха етеричните масла“:

Не подозирах, че един цял нов свят ще се отвори пред семейството ми. В началото бях скептична. Но етеричните масла сякаш ме взеха за ръчичка и ме преведоха през всичките фази, от които тогава имах нужда. Те показаха за по-малко от месец на мен и моето семейство – предимно на мен и децата – как по един много лесен и удобен начин може да се трансформира не само емоционалното, но и физическото здраве“.

Отнема ѝ година да изчисти дома си от синтетични продукти. В момента препаратите ѝ за пране, почистване, шампоаните и лосионите за баня, парфюмите… – с всичко, което слагат на кожата си, могат да се хранят.

Етеричните масла са и нейният пръв помощник, когато има нужда от справяне със стрес, с травми от миналото, от концентрация и добър сън. „Там влиянието на маслата е много могъщо. Те правят мост между физическото тяло и емоцията и ако искаме, можем да се освободим от нея“, уверява Силви.

С какви случаи я среща ароматерапията и на кого наистина етеричните масла могат да помогнат; как да сме сигурни, че вместо да ни помогне, някое етерично масло няма да ни създаде проблеми; как терапията с етерични масла си взаимодейства с медицината; кои 5 етерични масла ни препоръчва за първата домашна ароматна аптечка за първа помощ в джоба ни и как да изберем тази книга, на която да се доверим и която да ни служи във всекидневието? Слушайте аудиоинтервюто със Силви Кирилова тук и в youtube канала ни.

За още информация и връзка с нея може да посетите сайта ѝ и нейната ароматна фейсбук страница.

Снимките са предоставени от Силви Кирилова специално за тази публикация.

Не пропускайте още:

Животът на щъркела през очите на децата от Белозем: от гнездото, през бденето по пътя до полета

Еленко Касалийски в КИК 3: На Антарктида забравяш егото си, не можеш да оцелееш сам

Татяна Попова: от детска учителка до регресивен терапевт

Соня Митова рециклира болката в Арт Позитив 2023

Полетата над Горнослав – пълни с билката за 99 болести

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...