„Жените на другите“ от Георги Връбчев: забавлява като екшън, доставя удоволствие като стил

Нищо не принадлежи на Тони Кис – нито лятото, нито жените. Единствено целувките му. Заради тях носи и прякора си, станал неразделна част от името. Toва твърдение можеше и да е вярно, ако в романа на Георги Връбчев „Жените на другите“ (Издателство „Планини“) не ставаше въпрос по-скоро за пари, отколкото за жени.

Заглавието и оформлението на корицата нарочно подвеждат читателя по сюжетната нишка. Ще видим млада жена в бански с лице към морето. Това ще е достатъчно да предизвика читателското ни любопитство, ако търсим лежерно лятно четиво с плажни флиртове, които траят колкото леда в един летен коктейл (не съм сигурна дали самият Тони Кис не употребяваше точно такава метафора).

Колкото по-навътре във вълните на сюжета навлизаме, толкова повече те ни обръщат с лице към главната героиня Джули и в очите ѝ започваме да виждаме освен блясъка на страстта, и на бизнеса с… пари. Ако ми позволите малко спойлери – това прелестно създание още в първите страници се опитва да се самоубие, но е спасено от главния герой, от чието име се води и историята. Оказва се, че неговата постъпка е умело предвиден ход, който ще въвлече богатия и жонглиращ с пари плейбой в един истински финансов екшън. В него ще има още жени, лукс и непозволени субстанции, но и цифри, компютри и интернет „облаци“.

Авторът на „Уроци на трейдъра милионер“ Стефан Трашлиев: Не бързайте да скачате сред финансовите акули на пазара!

Така лежерното лятно четиво, което можеше да ни остави на плиткото с няколко любовни триъгълника, вече ни предлага да нагазим с Тони Кис в дълбокото на една малко позната и скрита за голямата част от света финансова реалност.

Криптопортфейлите и игрите на борсата, въвличането в тях и изключването на играчи ще добавят към съпреживяването на сюжета доволна доза адреналин, дори и да не сте на „ти“ (като мен) с понятията и схемите на добиване и търговия с криптовалути. А екипът на Тони Кис – вярната му помощничка, негови уши и очи от офиса, докато той „действа на терен“, ще ви даде онова вътрешно спокойствие, че с героя няма да се случи нищо лошо, което помним от най-добрите образци на жанра с криминални инспектори като полубогове.

Въпреки обема му, книгата се чете лесно заради лекия стил, остроумните сравнения и метафори, динамичните диалози. Веднъж въвлечен в тях, започваш да се чувстваш като човек, стъпил на вълшебно килимче. С него можеш да прелетиш над сцените на агресия, да я видиш отвисоко без да те засегне, при това на забавен каданс. И ако между тези сцени и интригата с парите, в която авторът на книгата успява да забърка всичките си герои, през цялото сюжетно действие долавяме хладния бриз на Черно море, накрая ще усетим и хаднокръвието на Закона.

На чия страна е Тони Кис? Кой е той и как се позиционира във финансовите схеми? Чии са жените на другите и защо целувките му никога не свършват, дори и за тях? Научете от книгата, която е забавна като екшън и доставя удоволствие като стил.

Не пропускайте още:

Всички публикации в Категория КНИГИ

2016: Прогноза за крах на долара в „Смъртта на парите“

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...