Първото фестивално градче на Младежкия хълм в Пловдив събира боклука разделно

Културните събития на Младежкия хълм в Пловдив ще осигурят възможност на своите посетители да изхвърлят отпадъците разделно. Това се случва за втора поредна година, съобщават от сдружение BG Бъди активен. Сега те обединяват еко услията си с още една организация – Творчески комплекс Инкубатор, за да променят навиците и отношението към опазването на околната среда на публиката, която ще посещава събитията в най-новото открито пространство за култура под тепетата Plovdiv STAGE PARK.

Соня Митова рециклира болката в Арт Позитив 2023

На територията на фестивалното градче са поставени 30 контейнера за разделно събиране на отпадъци, а боклукът от тях ще се обработва и предава разделно от организатор на сдружение Творчески комплекс Инкубатор. Подобни на арт инсталации са двата огромни Шишеяда и един Кенчояд, които също ще подканят за разделно събиране на опаковките.

Черницата на едно детство

“Пловдив може да се превърне в по-чист и по-отговорен град”, категорична е Ласка Ненова от сдружение “BG Бъди активен”. По думите ѝ всички събития от годишния календар в това пространство ще бъдат част от семейството на Събития #БезОтпадъци, а над 300 събития в страната до момента са ангажирали своите посетители с темата за споделена отговорност към средата и разделно събиране на отпадъците.

“Нашият опит показва, че хората не са безотговорни, а просто често липсват условия за разделно изхвърляне на отпадъците. В районите, в които има добри условия за разделно изхвърляне на отпадъци, делът на тези, които изхвърлят разделно редовно е почти четири пъти по-голям от тази в районите с недостатъчна инфраструктура. Особено често цветни контейнери липсват в пешеходни зони и паркове. Това е една от посоките, в които ние активно работим”, допълва Ласка Ненова.

“Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” е кампания на сдружение BG Бъди активен, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. Партньори на кампанията са Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България и ЕКОПАК България.

Информация и снимки: от прессъобщение

Не пропускайте още:

Еленко Касалийски в КИК 3: На Антарктида забравяш егото си, не можеш да оцелееш сам

2018: Как се готви здравословно и еко-уроци на живо за деца и родители – на фестивал в Садово

2017: Пловдивчани ще събират „книги за смет“ тази неделя

Южният плаж в Несебър кандидатства пилотно за еко-етикета Син флаг

Ревю на еко-прически даде старт на 26-ия Италиански фестивал на модата

2016: В Казанлък дискутират дали отпадъците са проблем или ресурс

2014: Шестата студентска научна конференция „Екологията – начин на мислене и действие” с призив: Keep calm, think like an ecologist

Такса смет – вече на принципа „замърсителят плаща”

2013: ОУ„Душо Хаджидеков“ в Пловдив с нестандартни уроци за живота в Деня на Земята

За първи път у нас – в Димитровград от днес рециклират 3 вида опаковки

Българска асоциация по рециклиране: Промени в Закона за управление на отпадъците могат да лишат около 150 хиляди души, които предават хартия, стъкло и пластмаса, от доходи

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...