Шестата студентска научна конференция „Екологията – начин на мислене и действие” с призив: Keep calm, think like an ecologist

stud-eko2Keep calm and think like an ecologist – това е призивът на студентите-еколози от 6 университета в страната, които се събраха на Шестата студентска научна конференция „Екологията – начин на мислене” в ПУ “Паисий Хилендарски”, за да дискутират актуални проблеми. Форумът  се организира от катедра „Екология и ООС” към Биологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и Студентския съвет.  приветствайки 26 участници от 6 университета в страната, специални гости и зрители.  Акцентът на конференцията и тази година беше върху опазването на природата, биоразнообразието и екологичното образование. Те бяха в центъра на докладите пред научното жури и аудиторията.

И докато еколозите-студенти представяха своите изводи от проучванията си, по коридорите на Биологическия факултет всеки можеше да разгледа фотоизложбата с конкурсен характер под наслов „Екологията -начин на мислене и действие”. В края на конференцията бяха отличени участниците, чиито доклади успяха да впечатлят журито и аудиторията.

stud-ekoДокладът, който спечели журито и присъстващите, беше на тема „Струпване на зимуващи египетски лешояди в Афар, Етиопия” и за него с първо място беше награден Волен Аркумарев – четвърти курс „Екология и ООС”, ПУ „Паисий Хилендарски”.  Ивайла Климентова – магистърска програма „Екология и опазване на екосистемите” към ПУ „Паисий Хилендарски” – бе отличена с почетното второ място.
Медал за трето място получи Николай Цветанов от Лесотехническия университет, гр. София за своя доклад „Blue Reflectance – нов метод за установяване на колебанията на климата”.

Журито присъди и още една специална награда на Йордан Стефанов за неговия доклад на тема „Next-generation устройства за съхранение на информация ”, а Ирена Цекова спечели адмирациите и наградата на гостите от БДЗП със своя доклад „НАТУРА-2000”. Още една почетна награда, дарена от Дони Русева специално за конференцията, беше присъдена на Полина Христова за нейния доклад „Мъртвата вода в Черно море”.

След гласуване станаха ясни и тримата победители от фотоизложбата. Трето място се присъди на Самуила Благоева от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”- София, второ място – Камелия Арнаудова от ПУ „Паисий Хилендарски” и първо място – Велислава Тодорова от Лесотехническия университет – София.

 

източник: Студентски съвет, ПУ „Паисий Хилендарски”

Може да харесате още...