Соня Йончева представя бароков репертоар у нас

Бароков репертоар ще представи на 12 април в Зала “България” в София оперната прима Соня Йончева. Това е еднствения ѝ концерт у нас преди Великден. Вторият се очаква да е през лятото във Варна, където на сцената на Летния театър световноизвестното сопрано ще изнесе Оперна гала с арии от популярни опери като „Травиата“, „Норма“ и „Тоска“.

Деца от НУМТИ „Добрин Петков“ написаха пиеси за китара, учителката им ги събра в книжка

В София Йончева ще дава автографи след концерта си. Тя ще разпише на почитатели новия си албум „Куртизанката“, издаден от личния ѝ лейбъл  SY11 PRODUCTIONS, както и книгата, посветена на любимите ѝ оперни героини „Петнадесет огледала“.

Албумът и книгата може да се купят предварително. Среща с почитатели и представяне на диска и книгата ще има и след концерта в Летния театър във Варна на 31 август. Спектакълът в морската ни столица е продуциран от Държавна опера – Варна и е с участието на Валентина Куцарова , мецосопран, Милен Бойков, тенор, Пламен Димитров, баритон и басът Ивайло Джуров. Диригент е Кръстин Настев, а режисьор Сребрина Соколова.

Незрящият музикант Нено Илиев и бандата му RomaNeno Project с ново „Завръщане“

Щастлива съм, че ще бъда част от тази Оперна гала с талантливи български колеги. Благодаря за поканата на директора на операта г-жа Даниела Димова, която ме покани да гостувам във Варна. Радвам се , че първата ми книга, озаглавена „Петнадесет огледала“ ще има премиера първо в България и то точно преди Великден, на концерта в София“, споделя Йончева.

През месец май Соня Йончева ще блести в партньорство с Йонас Кауфман в предстоящата премиера на операта „Андре Шение“ в „Ла Скала“. Билетите за премиерните спектакли достигат до 620 евро, показва официалната страница на театъра. Това не е първото партньорство на Йончева и Кауфман. Преди години те участваха в спектакъла на Парижката опера „Бастилията“ „Дон Карлос“ на режисьора Варликовски.

Незрящият музикант Нено Илиев и бандата му RomaNeno Project с ново „Завръщане“

За Йончева участието в операта „Андре Шение“ е дебют. През 2020 година тя изпълни  арията „La Mamma Morta” на Оперната гала в „Ла Скала“ и предизвика истински фурор сред публика и критици. Сега италианските меломани и медии с интерес очакват появата й в ролята на Мадалена.

Не пропускайте още:

„Утро без край“: слушаме музиката на професора по медицина Стефан Костянев на 6 струни

2022: Проф. Костянев: Формулата за живота е формула за хармонията

2021: 14 пловдивски китари свирят в сърцето на Париж

Великолепна шесторка от млади български таланти с концерт в сърцето на Париж

2019: Музика и стихове в Радио Пловдив с „Орфей“

Пловдивски ученици ще са на една сцена със световни звезди на тангото и фламенкото

2017: Националната музикална академия с празник на патрона си проф. Панчо Владигеров

2016: Българи спечелиха Грами за модерна класическа музика

„Приказки за 65 рози“ разказват музиканти в Деня за борба с муковисцидозата

Детето-чудо на Музикалното училище в Пловдив Николай Маринов с клавирен рецитал днес

2014: Журирах в първия шампионат по въздушна китара в Пловдив

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...