От Шипка до урните: Честит 3 март, умно проследяване на кампанията за нов Парламент

“Къде си вярна, ти любов народна” прозвуча акапелно от Върха на свободата “Шипка” на националния ни празник днес. Заедно с хора “Музикална лаборатория за човека” двата куплета от възрожденската песен по текст на Добри Чинтулов запяха десетки българи, дошли се поклонят пред паметта на загиналите за свободата на България.

Йордан Камджалов: Гледам на всеки и на всичко като на потенциални свои учител

“Заедно да пеем, заедно да празнуваме”, призова на място хората непосредствено преди това маестро Йордан Камджалов, който дирижира хора. Дни преди 3-ти март световно известният диригент, чиято фондация е създател на формата “България ПЕЕ – Музикална лаборатория за всички”, ни покани от Facebook профила си да се присъединим към песните, с които той се включва в тържествата по случай Националния ни празник.

Йордан Камджалов: Опитвам се да мога да виждам всеки човек като учител

“Каня всички на този „див, чуден връх”! България ПЕЕ на Шипка! Мечтата ми се сбъдва! Всички са добре дошли!”- написа Камджалов. “Защото където и да се съберем – България ПЕЕ прави точно това, повдига духа и обединява хората!”

894 стъпала към българската Свобода. О, Шипка!

Според мен ето това продължава да ни е нужно и днес – повдигане на духа и обединяване. И е добре то да се осъзнае и от участниците в предизборната кампания за поредните предсрочни парламентарни избори, започваща днес, и от всички останали, които правим своя избор.

Иска ми се, припомняйки си смисъла на възрожденските песни днес, първите да ни кажат защо искат да влязат в Народното събрание, ама честно. А пък ние, другите, да се замислим колко от всички 5 621 кандидати за депутати познаваме с делата им в полза на страната ни. Колко от тях можем да припознаем за истински наши застъпници във властта?

2022: А е първи ден на предизборната кОмпания

И когато си отговорим на тези въпроси поне за кандидатите в района, в който гласуваме, да проследим имат ли най-първо политики за насърчаване на младите българи да раждат децата си тук и да ги отглеждат тук. Всичко друго е патос, който се съблича с народните носии. И който – ако продължим да се самоизяждаме като общество – няма да има кой да развее и кой да изпее дори на националния ни празник.

Иначе за мен верността към Отечеството е в тишината на делника след празниците и след изборите. В това какво правим, за да не забравяме загиналите за свободата си вчера и да пазим свободата си днес – във всичките ѝ измерения, с всичката отговорност на отделната личност и на народа ни.

Честит 3 март, умно проследяване на кампанията за нов Парламент!

Не пропускайте още:

БНБ пуска юбилейна монета за Найден Геров

„Едно време“ в Карлово: напомняне, че живеем днес и че утре е продължение

2022: Свободата след робството – честит 3 март

Десетокласничка с Национална награда за възрожденския дух на Пловдив

2017: Честит празник на освобождението след 5 века робство

2017: Световно известният диригент Йордан Камджалов търси сопрани, алти, тенори и баси

 2016: 3000 пролетни цветя на Хълма на освободителите в Пловдив и 150 нови знамена в града за 3 март

„Велик е нашият войник“ – на 100 години

2015: В Пловдив се развяха нови трибагреници за 3 март

Президентът на Шипка: И най-тежкото робство, и най-голямата мъка не могат да ни сломят и да ни прекършат

Честваме 137 години от боевете при Шипка и Шейново

2014: Българското посолство в Мадрид избра да посрещне 3 март с изложба на художника Стефано Поповски

Документалният филм „Симеон – от расото до короната“ тръгва към ТВ зрителите ден преди 3 март; първа ще го излъчи БНТ 2

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com




Може да харесате още...