Богоявление в София: 21 годишен студент зад граница улови кръста

Снимка: F2F TV

21 годишният Николай Паскалев улови кръста в езерото Дружба в София на днешния Йoрдановден. Младежът е студент във Великобритания, учи мениджмънт и е професионален плувец. Върнал се е у нас за празниците и е решил да се пробва за кръста за първи път.

2013: Двама младежи приеха християнската вяра в българския храм в Берлин навръх Богоявление

“Радвам се, че поне тези стари български обичаи продължават всяка година да бъдат поддържани със същия дух. Радвам се, че могат все повече хора да участват. Благодарен съм, че аз имах късмета да го хвана първи. Но каквото пожелавате за мен, пожелавате на всяко едно момче тук”.

За кръста днес във водите на езерото се хвърлиха общо 45 млади мъже. Всички бяха благословени за здраве от местното духовенство. От храм „Св. преп. Наум Охридски“ то пристигна пред амфитеатъра в парк “Дружба” с литийно шествие, в редиците на което беше и Ути Бъчваров. Великият богоявленски водосвет бе отслужен на понтона при езерото пред стотици жители на района и гости.

Перфектна организация! Браво на СДВР и полицията на Район Искър – на мястото си от предната вечер и през целия ден днес – любезни! Отлична работа на водолазите и спасителните екипи, подготвени да действат в случай на нужда! И на колегите от медиите се зарадвах – не си пречехме взаимно в гонене на добрия кадър 🙂

Сега ви потапям в атмосферата на празника и в първите думи на Никола Паскалев и кмета на София Йорданка Фандъкова, която дойде за празника край осветените от слънцето води на езерото в квартала.

Не пропускайте още:

2017: Кръстът на Богоявление днес се вади от ледени води

Стотици в цялата страна ловят кръста на Йордановден, на Богоявление се освещават и бойните знамена

Задържаха под стража мъжа, който се пробва да запали Джумая Джамия на Богоявление

2015: На Богоявление – опит за палеж на Джумая джамия в Пловдив

2014: Рейнджър хвана богоявленския кръст в Ямбол, утре ще го вземе със себе си в Афганистан, за да закриля цялата рота

Властта нагази в ледените води на Тунджа за мъжкото хоро на Богоявление

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...