Двама младежи приеха християнската вяра в българския храм в Берлин навръх Богоявление

 anonij-2013-2Двама българи, момче и момиче, приеха християнската вяра навръх Богоявление в православния храм “Св. Цар Борис Михаил Покръстител” в Берлин. Благослови ги епископ Антоний, викарий на западно и средноевропейския митрополит Симеон. Няма нищо по-хубаво, че нашата църковна община се увеличи с още двама православни християни, избрали точно днешния ден да прекрачат прага на църквата с тайнственото кръщение – коментира за F2F TV той и допълни, че откакто е на служение в Западна и Средна Европа, много българи, които работят или учат в Германия, избират да приемат православната вяра и това прави горди не само него, но и всички свещеници в българските църковни общини в Европа.

Тази година епископ Антоний не хвърли богоявленски кръст, но пък посрещна десетки наши сънародници в почти изцяло обновения български храм в германската столица. В него вече има нови църковна утвар и облъчение, предстои да приключи и монтажа на охранителни решетки, СОТ и камери за видеонаблюдение в защита на сигурността на хората и църковното имущество.

Българският храм в Берлин се намира в зелен парк в квартал Ной Кьолн. Алеята, по която се стига до църквата, е обградена с високи дървета и когато е навалял сняг, червените тухли на постройката в края й изпъкват и придават на пейзажа особена духовност.

antonij-2013-1От години, обаче, на Богоявление в Берлин няма сняг, разказва епископ Антоний. Днес въпреки дъждовното време, храмът се изпълни с хора, дошли за великия богоявленски водосвет.

След него те се наредиха да си вземат светена вода, която, според християнската традиция, ще пазят в домовете си до следващото Богоявление.

Може да харесате още...