Какъв е българският избор за цвят на 2023-та? Като в книгата “ОБРАТ-но в себе си”

Снимка: “Оргахим”

Той е фин, нежен и успокояващ. Точно толкова, колкото е нужно, за да освежи и облагороди дома и офиса. Без да се натрапва, без да „крещи“ – витален, стилен, лек. Цвят хамелеон от прекрасно зелено и сиво, с малко синьо и повече бяло. Мурсала – това е цветът за 2023 година в интериора и архитектурата. Той бе определен в рамките на традиционната кампания на „Оргахим“ „Цвят на годината“, която дава погледа на професионалните общности към възможностите за работата с цветове и актуалния тренд за оформление на дома в помощ на потребителите.

В Мурсала е голяма част от корицата на последната ми книга “ОБРАТ-но в себе си” (ИК “Жанет 45”). Цвят, който първоначално би могъл да приемеш като безличен, ако не си овладял АЗ-а си до степен, в която вместо да доминира, желаеш да се разтвори във всичко и всички, които са важни за теб. За да си навсякъде невидимо.

За „ОБРАТ-но в себе си“ или пост стихотворение на благодарността

Художник на корицата: Неда Ангелова

„ОБРАТ-но в себе си“ в София: Как книгите срещат хората

Книгите с кауза в Димитровград: Добавихме и живот

Цветът ще ни донесе усещане за простор, прохлада и дълбочина със своята приглушеност и нотка мистичност. Същевременно ще ни връща към естествената жизнена енергия и връзката с природата, подобно на планинския Мурсалски чай, който ни зарежда с енергия, виталност и сила. Дори визуалната близост с цветовете на билката пренася в интериора чудото на природата с вълшебни свойства, донесло на Мурсалския чай славата на лек за всяка болка”, разказват от Оргахим.

С какво можем да съчетаем Мурсала? Цветът се комбинира отлично с топли вибриращи цветове, както и с натурални нюанси. В архитектурен контекст: тази амбиваленност на цвета го поставя хармонично до актуалните стени от бетон, до мрамор на пода или до тъмни цветове на дървото, които ще задават енергичност и категоричност в помещенията през следващата година, казват дизайнерите.

Нов маршрут в Природен парк „Странджа” учи как да разпознаваме билките

Полетата над Горнослав – пълни с билката за 99 болести

А и ето и водещите тенденции в избор на цвета: “Пандемията промени поведението ни и дигитализира голяма част от света ни, което също се наслагва към собствените ни предпочитания и вкус в оформлението на интериора”, обяснява Емил Кунчев – маркетинг мениджър на „Оргахим”. „Според нас 2023-та ще отразява органичния живот в интериора и цветът Мурсала ще е онзи елемент, който ще подобри начина, по който възприемаме пространството и преживяването в дома си“, категоричен е още Кунчев.

Песента на Орфей – връзка между света на мъртвите и живите

„Цвят на годината“ е ежегодна кампания на „Оргахим“ с вече 8-годишна история, която обединява професионалисти от различни сектори, свързани с оформлението на дома и градската среда. В избора на цвета на 2023-та участваха едни от най-изявените интериорни дизайнери в страната – арх. Мария Барбудова и архитекти на интериорно студио „Дизайница“, както и вече традиционните партньори на инициативата – производителите на подови покрития от КАЙ и Кроношпан България.

Следете Facebook страницата на F2F TV , абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Не пропускайте още от годините:

2018: Книжка превръща момиченцата в дизайнери като от „Кралската академия“

2016: Ръчно изработени ножове, украсени със злато, сребро и скъпоценни камъни – на изложба в София

2016: Световни кинопродукции с интерес да снимат в Замъка край Равадиново, обявен за „архитектурно чудо“

2015: Обединихме усилия, за да осигурим тоалети за бала на всички абитуриенти от социалните заведения в Пловдив

2015: „МОДА НБУ” представя погледа към стил 2015-та на студентите от Нов български университет

2013: Дизайнер Албена Хумбаджиева с колекция BWB за абитуриенти

2013: 23 годишна красива океанографка от България – в онлайн състезание да открие Седмица на модата в Ню Йорк

2013: Радост Бончева: В този момент българките като цяло не търсят дизайнери, а шивачки

Може да харесате още...