„МОДА НБУ” представя погледа към стил 2015-та на студентите от Нов български университет

moda1Студентите от майсторския клас по мода на проф. Нели Митева от Нов български университет подредиха изложба-базар под мотото „МОДА НБУ“, в която представят своя поглед към стила за 2015-та. Модното събитие откри председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

30-те аутфит – комплекти облекла, проектирани според последните модни тенденции и изпълнени в подходящ материал могат да се видят до 10 февруари в БТПП. Всеки аутфит е вдъхновен от работата на известен моден дизайнер. Миниколекциите са изработени от 40 студенти, групирани в 15 екипа.

Нели Митева е професор в Академията по мода и дизайн, Мюнхен, Германия. Тя е ръководител на майсторския клас по мода в НБУ, който в кратък срок реализира нова образователна концепция в модата като част от moda2визията за модерно образование на НБУ. Студентите успяха да изградят цялостна концепция за модна колекция, следвайки стъпка по стъпка принципите за създаването й, да изградят своите модни импровизации по зададените им теми. Отделните колекции са създадени и изпълнени от тях с помощта на преподаватели в експерименталното художествено ателие по мода на НБУ.

Средствата от продадените тоалети ще отидат за изграждането на ново ателие. До края на май младите дизайнери ще подготвят още една серия тоалети.

Може да харесате още...