Авторът на “Приближаване”, чиято премиера е на 21 ноември: Силният пол е семейството

“Силният пол е семейството” – така Илия Михайлов ми отговаря на въпроса случайно ли е избрал датата 21 ноември за премиера на шестата си книга “Приближаване” (Издателство “Планинини”). Репликата се ражда в класически спор между приятели преди време дали мъжът е по-силен от жената или обратното. Тогава фразата слага край на спора. А днес поставя начало на срещите на новите му разкази с читателите.

Пълен куфар с книги за Америка или как 30 книги с автограф на български автори чакат читателите си в Чикаго

„Приближаване“ е книга за изплъзващите ни се мигове, които ни помагат да видим другия, да го разберем.
Важна книга в сложно време на отдалечаване от мечти, илюзии, хора. Книга, в която имаме шанс да се намерим”, пише за сборника с разкази Георги Тошев, който е автор на предговора.

Русенец спасява книги, изхвърлени на боклука

А на въпрос към какво се приближават героите му в книгата, Илия Михайлов отговаря така: “Всички малко или много се приближаваме към себе си. Някои с по-бързи темпове, други с по-бавни, но приближаването е към нас самите”.

Нова БГ поредица за скандинавската митология тръгва с „Ерик: Сказание за силата“

Редактор на книгата е писателят Георги Връбчев, който тази вечер ще представи книгата пред четящата публика на Пазарджик. Това ще стане от 18 часа в Художествена галерия “Станислав Доспевски” в сградата Историческия музей в родния град на Илия Михайлов.

Две книги – за средновековните български облекла и за тамплиерите у нас – набират средства за талантливи пловдивски деца

Запознах се с него на своя премиера през 2014-та година (“Писма под възглавницата”) и оттогава не спира да ме изненадва с отдадеността си – към работата като учител по история в СОУ “Георги Брегов” в Пазарджик, като блогър, като общественик с подчертано чувство за социална справедливост, като четящ човек. И от първата му книга насам – като пишещ.

Книгите с кауза в Димитровград: Добавихме и живот

В традиция се превърна и книгите му да подкрепят различни каузи. “Приближаване” ще приближи една надежда до неговата колежка – учителката Диана Кулинова.Тя е самотна майка, която се бори с онкологично заболяване. Илия Михайлов я подкрепя с авторския хонорар от книгата, а Издателство “Планини” също се включва в инициативата със средства от първия ѝ тираж. На премиерата ще има и дарителска кутия, разкри авторът.

Старши учител по история и цивилизация с писмо до 5 институции за преразглеждане на наредба за разходите на пътуващите учители

Какво още си казахме с Илия Михайлов в едно интервю, тръгнало от Световното първенство по футбол, преминало през “Приближаване”, стигнало до каузата и завършило със семейството – чуйте аудио интервюто тук и в youtube канала ни, за който може да се абонирате, за да се “приближите” до историите ми със звук и картина:

Аудио интервю с Илия Михайлов

Не пропускайте още:

Светлозар Желев: книгите, освен забавление, ни учат и правят човеци; достойнството на твореца е наша обща отговорност

и рубриките на F2F TV: Книги и F2F Поезия

Може да харесате още...