„Мадам Бътерфлай“ открива сезона на Опера Пловдив

Снимка: Alexander Богдан Thompson, чрез пресц. на Опера Пловдив

Отличеният с награда „Пловдив“ спектакъл „Мадам Бътерфлай” ще открие оперния сезон в Пловдив на 7 октомври от 19 часа. Постановката на режисьора Нина Найденова от програмата на OPERA OPEN ще бъде представен премиерно на закрита сцена. Диригент е Лучано Ди Мартино, артистичен директор на Опера Пловдив.

Италианска звезда Доната Д’Анунцио Ломбарди – в новата „Мадам Бътерфлай” на Античния театър в Пловдив

Дебют в една от най-емблематичните и трудни за изпълнение сопранови партии – тази на Чо Чо Сан, ще направи Евгения Ралчева. Останалите роли се изпълняват от Елена Чавдарова – Иса, Георги Султанов, Валери Турманов –гост, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Светлана Иванова, Борис Кучков, Николай Бачев. Спектакълът е с участието на Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив.

Снимка: Alexander Богдан Thompson, чрез пресц. на Опера Пловдив

Художникът Петко Танчев използва визуални технологии, които превръщат сцената в красива японска пагода и пресъздават живота в страната на сбъднатите мечти – Америка. Художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова, а хореографията е на Боряна Сечанова.

Орлин Горанов отбелязва 60 годишния си юбилей с ролята на Дон Кихот

Музиката на Пучини разказва историята на младата гейша Чо Чо Сан, която се отказва от религията и напуска рода си, за да се ожени за американския лейтенант от морския флот Пинкертон. Копнежът за промяна се провокира от един кинематографичен апарат, на който тя вижда кадри от Америка, филм на Чарли Чаплин, кадри на актриси, на красиви жени, влюбени двойки и деца.

Снимка: Alexander Богдан Thompson, чрез пресц. на Опера Пловдив

„Голямата Мечта изисква свободата да я избереш и да оставиш Тя да те трансформира. А това става само в преследването й, т.е. в ДЕЙСТВИЕТО да я осъществиш и във ВЯРАТА, че ще промени живота ти”, споделя режисьорът. Представлението протяга ръка и към съвременните млади хора, които се намират на кръстопът в живота си и са в търсене на своята Мечта, като ги провокира с въпросите: „Имате ли Собствена Голяма Мечтa и готови ли сте да рискувате заради нея?”.

Информация: Пресцентър Опера Пловдив

Позволете на душата си да се събуди с Opera open 2016

Госпожа Опера кани децата в Пловдив на „Четирите годишни времена” от Вивaлади

Може да харесате още...