14 пловдивски китари свирят в сърцето на Париж

Kитарният ансамбъл „Академика“ на Академия за музикално и танцово изкуство – Пловдив, заминава за Париж , където ще изнесе концерт с класическа музика и традиционни български ритми. 

На 5 юни от 14:30 часа в катедралата „Света Елисавета Унгарска“ в сърцето на Париж китарната трупа с ръководител проф. Стела Динкова- Митева ще представи произведения от Бах, Бизе, Турина, Диенс, Пиацола,  П. Стайнов и М. Големинов. Концертът се организира от Асоциацията за културен обмен „Арт Галерия Константин“ Франция, чиито основатели са пловдивските лекари Елена и Константин Николови. 

Повече от 20 години те практикуват успешно медицина във Франция, а чрез десетки изложби и концерти в страната и у нас популяризират и насърчават млади български таланти в областта на изкуството.

„Известният ансамбъл китари „Aкадемика“ е носител на артистичния дух на красивия ни град Пловдив, европейска столица на изкуството от векове. Тези четиринадесет китари ще разкажат на френската публика “легенди за далечните земи на Орфей, пазени от величествените гори на Балканите и приспивните песни на Черно море “ – гласи информацията за събитието в социалните мрежи. 

Концертът е безплатен за българската диаспора в Париж по желание на организаторите, на него ще присъстват ученици от български училища във Франция и представители на дипломацията ни тук. 

Може да харесате още...