Нова рубрика: F2F Поезия

За да виждаме и чуваме поетите. Първо на Пловдив!

Започвам нова, абсолютно некомерсиална, рубрика в дневника си F2F TV за представяне на стихове от съвременни български поети, прочетени от самите тях пред камерата ни. Зад нея е Юлиан Георгиев, който се грижи и за звука и монтажа. Мястото, в което ще заставаме лице в лице с поезията, е Галерия U. P.A.R.K. в Пловдив – благодаря за партньорството!

Идеята е в F2F Поезия любителите на поезията не само да могат да слушат творбата с автентичния глас на нейния създател, но и да виждат него самия, докато я рецитира. Към визията добавяме и кадри със стихотворението, изписано “на ръка”, за да се съхрани и почерка на поета.

Рубриката няма строга периодичност – ще зависи от желанието и готовността на пловдивските поети, с които ми се иска да я започна, да се включат в нея, споделяйки словото си вече не само с читатели, а и със зрители. Поканата ми първо е към членовете на Дружеството на пловдивските писатели – да разлистим поезията за всички, които я обичат, добавяйки образ и звук! Пък да видим какви цветя ше поникнат в мрежата 🙂

Ето първото – стихотворението “Кръстове”, което посветих на художника Кольо Карамфилов.

Може да харесате още...