Родопска угодия в Девин в петък и събота

“Родопска угодия” изкушава любителите на вкусната храна, на родопските традиции и на удоволствията да се съберат в Девин на 22 и 23 март. Първият фестивал за традиционна родопска кухня, приготвени от местни продукти, ще почерпи участници и гости с родопски пататник, клин, марудници, трахана, качамак, вкусен смилянски боб… Свои млечни продукти ще предложат местни производители, ще можем да опитаме и вкусни сладка от горски плодове, събирани в Родопите, уханен мед, както и традиционния мурсалски чай, който дава здраве и дълголетие.

Като на всеки празник в Родопите ще рукне и гайда, а жители и гости ще може да се хванат заедно на хоро, разказват в аванс организаторите от Продуцентска къща “ЕНИ филм”.

Своето участие във фестивала вече са заявили представители от различни обасти на страната, всеки от които ще покаже своите кулинарни традиции и ще забавлява гостите със свои изпълнения на сцена. Отбори от кулинарни училища ще се включат в състезание за приготвяне на традиционен родопски специалитет.
Какво още? Живописна природа и лековити минерални извори. Община Девин и местни хотели и ресторанти подкрепят фестивала, а амбицията на организаторите е той да се превърне в традиция, с която любителите на приятните изживявания всяка година да посрещат пролетта.

Може да харесате още...