Първа среща на книжките ми с читатели в Стара Загора

25 години след първото издание на миниатюрния ми роман “Платното на Пенелопа”, книгата тръгва в открити води отново на пътешествие. Този път – от Стара Загора благодарение на Библиотека “Родина”. С дебютния ми сюжет, преплитащ мита за Пенелопа и Одисей със съвременна история, ще запозная читателите в града под липите на 14 март, четвъртък, в залата на Радио Стара Загора от 18 часа. Новата книжка излиза под знака на Fast Print Books, издателството на първия онлайн портал с домейн на кирилица книги.ею.

“Платното на Пенелопа“ е роман колкото за океана на любовта, страстта, отдаването, очакването и самотата, толкова и за техния бряг. На него можеш да избереш дали да продължиш да тъчеш савана на очакването си или платното на кораба за отплаване.

Художествено оформление на корицата – Юлиан Георгиев

Излезе за първи път през 1994 година и на премиерата в Пловдив за нея говори литературният историк, критик и есеист прод. д.ф.н. Свелозар Игов. Новото издание е с негов предговор. “След първия си роман Екатерина издаде още няколко художестени книги, живя извън България и се завръща отново в родината. Мисля, че това ново издание на първия й роман заслужава да стане достояние на едно ново поколение читатели”, казва в предговора Игов.

Освен “Платното на Пенелопа”, досега в литературното море плуват още две мои прозаични книжки: “Писма под възглавницата” (ИК „Хермес“, 2014 г.) и “Свети Никола от залива на подковата” (Издателство Fast Print Books, 2016 г.), както и стихосбирката “Думите ме носят” (Издателство „Буквите“, 2017 г.).

В Стара Загора ще ги представи писателката Виолета Бончева, с която ме свързва вече няколкогодишно фейсбук приятелство. Тя не само е талантлива поетеса и разказвач на истории, но и великолепна преводачка – на испански в неин превод имам няколко свои стихотворения.

Вълнувам се, че Виолета прие да бъде посредник в това първо запознанство на книжките ми с читателите в Стара Загора. Благодаря в аванс на Слава Драганова от Библиотека “Родина” и на домакините от Радио Стара Загора. Очаквам с нетърпение срещата преди още да са цъфнали липите в техния български град и вярвам, че ще открия нови приятели. Ако сте от Стара Загора или наблизо в четвъртък – заповядайте 🙂

Може да харесате още...