Кислородният апарат от концерта “Ноти в театъра”- вече в Детска клиника на УМБАЛ Пловдив

Детската клиника към УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив получи кислороден концентратор днес преди обяд. Така каузата на благотворителния концерт “Ноти в театъра” на рок група Ренегат и приятели завърши успешно броени дни след него с дарение на апарата за дишане в полза на децата с рядката болест муковисцидоза и на всички малки пациенти, които имат нужда от него. Създателят и фронтмен на Ренегат Константин Кацаров лично занесе кислородния концентратор в клиниката днес заедно с рок колегата си от Докторите Иван Русев и барабаниста на Ренегат Бончо Бончев.

Това е вторият благотворителен концерт в полза на хора с муковсицидоза. Първият беше през 2013-та година в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив заедно с Ivory Twilight.

Коцето се включи безвъзмездно и като посланик на кампанията “Муковисцидоза – да добавим живот”,  която започнах с Асоциация Муковисцидоза през 2013-та. Той подкрепи апела и акциите на хората с рядката болест за заостряне на общественото внимание към нуждата от европейски стандарт в грижата и лечението й.

снимки от дарението: Атанас Кънев

Може да харесате още...