Ученическата Академия “Синдикат” стартира с нови клубове

С две нови дейности стартира учебната година в Модерна Академия “Синдикат”. Тя обучава безплатно в извънкласни клубове в Пловдив тийнейджъри от 8 до 12 клас по дисциплини, които не се преподават в училище, като„Модерни методи на мислене и общуване”, „Литература на ХХ век”, „Модерна музика”, „Екранни изкуства”, „Визуални изкуства на ХХ век”, „Графичен дизайн”, „Творческо писане” и „Практики на съвременната философия”. Новостите сега са Младежки форум “Синдикат: Пространство Култура” и доброволчески клуб с работно име “Ambasada” (посланици на Пловдив).

Форумът е планиран за началото на месец май и на него публично ще се представят проекти, презентации, игри, групови и индивидуални разработки на учениците, разказва в аванс Анета Русковска от Академията.  Другата нова инициатива – доброволческият клуб “Ambasada” – пък ще обедини гражданските усилия на учениците от “Синдикат”. Идеята е те да популяризират и подпомагат културните събития на града, да представят Пловдив като културен феномен.

Тази година в програмите на модерната академия ще се обучават 153-ма ученика. Първите пет учебни години – макар без изпити и оценка – тук са завършили общо 781 момичета и момчета.

 

 

Може да харесате още...