България с шампионска титла по ракетомоделизъм 

Шампионска титла по ракетомоделизъм спечели България на Световното първенство тази година. То се проведе в Лвов – Украйна, където младежкият ни отбор в състав Никола Радков от “Модел клуб-Пловдив”, Младен Тотев от Казанлък, Филип Стаменков от Шумен, водени от треньора Ангел Тодоров завоюваха златен медал и шампионската титла при мъжете в клас “радиоуправляеми ракетопланери”. Участваха 40 състезатели от 17 страни. Надпреварата беше при голяма конкуренция, защото всички участници бяха опитни, а представителите на САЩ са и сътрудници на NASA, разказват момчетата.
При направените по три старта Никола Радков се представи отлично и се класира пети за финалите. При финалния старт той успя да заеме 4 място, само на 4 точки след вицешампиона. След приключване на надпреварата всички състезатели бяха посрещнати топло от консула на България в Лвов, пред който представиха медалите и разказаха за постиженията си.

raketomodelizum33Преди месец Никола Радков успешно се завърна от Световно първенство по авиомоделизъм с бронзов медал в отборната надпревара при младежите. Тази година борбата на младия състезател на “Модел клуб-Пловдив” беше и на учебната маса. Той успешно се пребори с матурите след седми клас и беше приет в Образцова математическа гимназия “Академик Кирил Попов” – Пловдив.

В началото на септември на Никола му предстои и републиканско първенство по авиомоделизъм.

Може да харесате още...