Лана или една история за петък 13-ти :)

Чували ли сте, че повече от 80 на сто от небостъргачите и хотелите по света нямат 13-ти етаж заради суеверието, че 13-тото число е фатално? По същата причина много летища нямат 13-та писта, дори във формула 1 се твърди, че няма болид номер 13, както и че улиците във Флорода са с номера, но 13-ти липсва. А в щата Индиана, САЩ, пък в петък, 13-ти собствениците на черни котки трябвало да ги пускат на разходка само с нашийник със закачено звънче. 

Всичко това заради страх, натрупван с векове. Смята се, че той тръгва от 13 октомври 1307 г., когато по нареждане на френския крал Филип IV и папа Климент Vбили арестувани Жак дьо Моле, Великият Магистър на Ордена на тамплиерите и хиляди рицари от ордена. Подложени на изтезания, те признали, че обвиненията срещу тях в ерес, содомия и всякакви други престъпления, са верни.  Стотици били екзекутирани и изгорени на клада.

Моят ден – петък, 13-ти, всъщност се оказа доста интересен. Започна с една необичайна среща, дала ми отговори на въпроси, които си задавах в последните дни. След това продължи с още интересни хора. Странни случки, в които открих знаци. И прекрасна вечер, наситена със събития в Дома на етносите 🙂

Тук, обаче, споделям с вас една лична история за петък 13-ти, разказана от йога инструкторът в Tотал Спорт Лана Петкова – човекът, който днес ми каза, че получавайки грамота “Най-добър човек”, се е замислила дали познава някого, когото може да определи като опозицията на тази категория, или с други думи – “Най-лош човек”. Ще ви разкажа какво мисли за това Лана, но… вижте и чуйте историята й…

Която се оказа, че не е записана. Вероятно заради датата 13, съвпаднала с петък!

Длъжници сме на Лана, ще ви срещнем с нея съвсем скоро, за да разкажем вдъхновяващите й историиот датите, различни от петък 13-ти.

 

Може да харесате още...