Отчетоха рекорден брой обслужени полети през лятото

airport plovdivРекорден брой обслужени въздухоплавателни средства през изминалия летен период отчетоха от Ръководството на въздушното движение. Причина оттам виждат в развитието на туристическия бизнес в региона и ограниченията в обслужването на самолети, въведени във връзка със ситуацията в Сирия, Ирак и Украйна. Като своеобразен рекорд се оформи датата 1 август, когато броят на обслужените самолети за едно денонощие достигна 3258.И още цифри: само през август българските ръководители на полети са гарантирали безопасността на полетите на повече от 90 000 самолета. За целия активен сезон трафикът надвишава 360 000 обслужени полета, което е с 40 % повече в сравнение с периода преди въвеждането на ограничения за полети във въздушното пространство на Украйна.

Около 40 000 000 пътници са били превозени безопасно, което е повече от достойно представяне на екипа професионалисти, които се грижат за въздушното пространство над България, заявиха от ръководството на ДП РВД.

В тази обстановка ДП РВД се превърна в изключително стабилизиращ фактор в региона. Предприятието запази отличните си показатели за недопускане на закъснение и успешно се адаптира към увеличенията на трафика на дневна база, предизвикани от затруднения в обслужването в Гърция и Румъния.

Професията Ръководител на полети остава една от най-отговорните и стратегически важни за страната. Кампанията за набиране на кандидати в тази област привлича все повече млади хора. Есенната сесия за подбор на кадри се радва на сериозен интерес. До момента има над 400 кандидата, които искат да се обучават за професията ръководител на полети.

Може да харесате още...