Защо да се прави бизнес в Оман – отговори от Международната конференция „Близкият Изток – нови възможности за българския бизнес“

EABF-Sofia135 години без данък за регистрирана фирма, нулев данък върху личните доходи, нулеви ограничения върху потока от капитали – това са едни от сериозните преимущества чуждестранни компании да правят бизнес в Оман. Стратегическо място, което отваря врата не само към местния, а и към пазарите в региона, в Африка и Азия. Свободен пазар, стимулиране на частния сектор, стабилна макроикономическа рамка. Стабилна местна валута и правна рамка. Богата култура и традиции, гостоприемни хора. Така Несрин Джаафaр, представител на Оманските инвестиционни власти и Надер Аббас, изпълнителен директор на Оманекспо, обобщиха мотивите за българските предприемачи да обърнат поглед към възможностите за бизнес в тяхната страна по време на Първата Международна Конференция „Близкият Изток – нови възможности за българския бизнес“. Тя се организира от Евро-Арабски Бизнес Форум.

EABF-Sofia11Компанията има амбицията да е мост за преките контакти между наши фирми и компании от страните от Съвета за Сътрудничество в Персийския Залив като приема да извършва широк спектър от услуги – от представяне на продукти или проекти на местни пазари през логистични, счетоводни и консултантски съвети за регистриране на дружества, откриване на филиали, формиране на сдружения, наемане на офиси и персонал, различни маркетингови проучвания и намиране на директни връзки със заинтересовани бизнес партньори до организиране на бизнес визити и участия в различни изложения. Ние искаме да ви помогнем да правите бизнес, а не да организираме туристически посещения, подчерта в презентацията на ЕАБФ собственикът и управителят му Костадин Тодоров. За целта има две важни изисквания, които поставяме – да сте готови да изпращате на място за контакт мотивирани хора, които владеят английски език, и да приемате на 100% нашите съвети, каза Тодоров.

EABF-Sofia10Още през този септември български фирми могат да се включат в международни изложения в Оман и да направят директни контакти със свои партньори от арабския свят. Две от тях – Food and Hospitality и Oman health – са свързани съответно с хранителния сектор и туризма, здравеопазването и здравословния начин на живот, фармацията. В началото на 2016-та е и 12-тото издание на най-голямото изложение за строителство и имоти Big Show. Подробности за тях разказа Надер Аббас. Той даде и няколко практически съвета за обичаите при запознанство и контакт с местни хора.

А поздравът „добро утро“ на български език, с който представителят на Султанат Оман у нас Али Ал Катири се обърна към препълнената зала Мусала в Хотел Хилтън в София, ще се запомни като нагледен пример на политиката EABF-Sofia12на отворени врати към българския бизнес в страната. Ще превърнем България в основен бизнес партньор, подчерта и Несрин Джаафар.

Българите пътуват до Оман с визи, които получават на летището и не е необходим дълъг предварителен период преди да се запътят към страната.Ще съдействам на всички, които проявят интерес да развиват своя бизнес не само там, а и в целия регион, заключи от своя страна в края на форума Костадин Тодоров.

Официални гости бяха посланици у нас на страните от арабския свят. Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов изпрати поздравителен адрес до ЕАБФ във връзка със заявения интерес към българските болници и медицински специалисти.
EABF-Sofia4След конференцията, в неформална обстановка представители на браншови организации и частни компании, както и председателят на Националната организация „Малки български хора“ Светослав Чернев успяха да установят контакти и да зададат конкретни въпроси към властите на Оман, ЕАБФ и партньорите на компанията от Оманекспо.

Утре конференцията ще се пренесе в Хотел Рамада-Тримонциум в Пловдив, където от 11 часа предприемачи от региона ще се запознаят с възможностите да развиват бизнеса си в един малко познат, но силно перспективен пазар.

Може да харесате още...