Законодателите на модата във вратовръзките у нас откриха фабрика с 45 работни места

styler545 работни места и два етажа, всеки по 1072 кв.м. – това е най-новата придобивка на семейство Каневски от Пловдив, което вече 23 години е по-известно в модните среди у нас с името Нов стил.  Новият дом на истинските законодатели в модата на вратовръзките в България се нарича STYLER и е в ЖК Тракия Пловдив. Добре оформеното и осветено външно пространство с паркинг зона на бул. „Цар Симеон“ 58 отвежда в просторни, климатизирани и модерни кроячна, производствено помещение, два склада, офиси и шоу-рум за договаряне и поръчки на едро. А идната пролет в сградата ще отвори врати и фирмен магазин. „Всичко това постигнахме с упорит труд и вяра в успеха“ – споделя Свилен Каневски и не крие, че двете качества са му помогнали особено през последните 5 години. В тях, заради финансово-икономическата криза и общата стагнация на пазара, строежът на фабриката е бил замразен.

С помощта на банков заем, обаче, миналата година, семейство Каневски намира смисъл да започне втори етап от строителството.  На церемония снощи лентата беше прерязана, фабриката – благословена от отец Тодор с тържествен styler7одосвет, а многобройните приятели и партньори на Нов Стил научиха защо на входа специално място е отредено за SINGER от 20-те години на миналия век.
„Това е шевната машина, с която през 1991-ва двамата със Силвия започнахме нашия бизнес. На нея тя ши допреди да тръгне за болницата, за да роди дъщеря ни Ренета. След няколко години се появи и Виктор“ – казва Свилен Каневски без да отделя семейната история от тази на бизнеса.

Идеята за него му хрумва от вратовръзката, която Силвия му изработва за сватбата. „Това беше най-хубавата вратовръзка, която някога бях виждал“, признава и днес. Започват като на шега и в домашни условия – правят първите 20 броя и успяват да ги продадат. После купуват още няколко метра плат, включват в общото дело братa на Свилен и цялото семейство. Mакар и машинен инженер, Свилен крои, Силвия – математик и информатик по образование – шие.

Оттам нататък следват малка работилница под наем; цех на ул. „Янко Сакъзов“ с десетина работници и първата реклама за вратовръзките им; фабрика през 2001-ва в подблоково пространство пак в квартал Тракия. В нея за първи път разширяват асортимента като включват производство на аксесоари – шакпи, шалове, кърпички и колани – и мъжки трикотажни облекла. Но с контактите и качеството, което предлагат, постепенно отеснява и пространството, и типът производство.
„Искахме да развием първоначалното мото да правим един продукт, но да е най-добрият, но с времето пазарът изиска ние да предложим и други артикули като ризи, костюми, пуловери и якета“, казва Свилен Каневски. През цялото време залагат styler3на екипа. Затова и текучество във фирмата няма или е съвсем слабо. А Ренета и Виктор, отраснали с хората във фабриката и с вълненията на родителите им около задачите в нея, вече вървят по техните стъпки. Тя учи моден маркетинг и бизнес мениджмънт в Лондон, а той набляга на чуждите езици в елитната ЕГ „Иван Вазов“.

„Мечатата ми е всички в България да правят това, което могат; да бъдат позитивни, да викат добрата енергия и нещата ще се случват“ – е рецептата на семейството за успех. А след тържественото откриване, от днес фабриката им продължава на пълни обороти с новата зимна колекция. Готова като визия е и мъжката абитуриентска линия за 2015-та, която ще влезе в производство веднага след нова година.

Може да харесате още...