Летни спортни игри в КСУ “Св. Георги” събират деца и родители в първата събота след 1 юни

pokanaПървите летни спортни игри в КСУ “Св. Георги”, посветени на международния ден на детето, ще съберат на 7 юни от 11 часа в социалното заведение деца и родители. Поканени са с децата си и представители на местната власт, журналисти, приятели и подкрепящи институции. Гостите ще наблюдават демоснтрации или ще могат директно да се включат в спортoвете, които успешно се развиват в Социалния комплекс: джудо, стрелба с пневматично оръжие, стрелба с лък, мини голф, канадска борба, тенис на маса. И докато приятелите им се състезават, възпитаниците на комплекса, които няма да участват в спортните игри, ще рисуват в специално обособения творчески кът по мотото на празника: “Светът е състезание и всички сме равни на старта”.

Традицията в Комплекса е всички да се збавляват и никой да не остава гладен – затова в зоната на барбекюто при мини-голф игрището ще има топъл бюфет със сандвичи на символична цена и безалкохолни напитки.

Награждаването на най-успешните състезатели ще бъде съпроводено със снимка за спомен, след което гостите на КСУ “Св. Георги” и възпитаниците на комплекса ще могат да разгледат рисунките по темата за равния старт в живота.

Летните спортни игри ще се превърнат в традиция в КСУ “Св. Георги” – казва в аванс директорът Апостол Делев, чиято амбициозна идея е тук да осъществи първия социален спортен комплекс в България. С всеки нов спорт, който въвеждаме като възможност за тренировка на нашите деца, с игрищата и площадките, които оборудваме постепенно, ние стъпка по стъпка вървим към изпълнение на целта ни и вярвам, че скоро Пловдив ще се поздрави с нещо уникално като постиженние за хората с увреждания не само за нашата страна, допълва Делев.

 

Може да харесате още...