Първите у нас еко козметични каталози на Брайл вече са факт

katalog-BrailНад 100 незрящи от цялата страна получиха като подарък авангардни козметични каталози на Брайлова азбука по време на откриването на 23-тия Италиански фестивал на красотата и прическата днес в Пловдив. Първото по рода си в България издание за хора с нарушено зрение, което включва цялата гама еко продукти за коса с абсолютно рециклируеми съставки, ще се разпространява безплатно до неделя в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, обявиха организаторите от „Christian Of Roma”.

Синхронен превод на жестомимичен език улесни присъстващите от цялата страна гости с проблеми със слуха и говора. Той протече едновременно със симултанния от италиански език.

„Благодарни сме на инициаторите за този новаторски ход, отдавна имахме нужда от подобен каталог на Брайлово писмо, с който без посредници да се потопим в този магически свят на красотата”, сподели председателят на Националната асоциация на слепо-глухите у нас Димитър Парапанов.

„Липсваше ни точно това – сами да избираме с какво и как да поддържаме здрави и красиви косите си. Полезна инициатива”, коментира 24-годишната Яница Колева от Плевен, която е с нарушено зрение по рождение.

Panair-Italianski festival-2Жестът към хората в неравностойно положение – незрящите и страдащите от проблеми със слуха и говора, е породен от необходимостта те да не се чувстват изолирани, а да бъдат приобщени към света на модата и естетиката, заяви Елена Кристиано, управител на „Christian Of Roma”.

Лентата за откриване на Фестивала на красотата преряза съпругата на италианския посланик в България Криста Контичели. Той продължава и утре в пловдивския Панаир.

Може да харесате още...