Прескачане на препятствия и семинар на паркур майстори за откриването на сезона на Конната база в Житница идния уикенд

trakiec-konna bazaТурнир в дисциплината прескачане на препятствия и международен семинар на паркур майстори – така се готви да стартира сезона си Конна база Тракиец в село Житница, община Калояново. Стартът и в двата дни – 22 и 23 март -е в 10 часа, а входът за зрители е свободен. Обичайно интересът на състезателите към перфектните условия на комплекса е огромен и се очакват над 120 старта, съобщават в аванс от Конната база. Най- успешните ездачи и коне на страната ще вземат участие в напрегната надпревара и ще се борят за наградите на организаторите от СК Тракиец – Житница и  спонсорите.

Международният семинар по паркур ще се проведе в периода от 24 до 29 март. Той, обаче, няма нищо общо с атрактивното акробатично прескачане на улични препятствия. А отново е свързано с конния спорт. В случая паркур майсторите са специалисти по изграждане на трасетата за състезанията по прескачане на препятствия с коне. И участие в престижното събитие ще вземат 15 изявени професионалисти от Франция, Катар, Саудитска Арабия, Иран, Азарбайджан, Ирландия, Швеция и др. Лектори са Роб Янсен от Холандия, строител на паркури от Европейския шампионат по прескачане и Стефан Вирт от Германия – строител на паркури на състезания от Световната Купа.

Това, което отличава Спортният комплекс в село Житница, е не само ултра модерната и развиваща се база, но и това, че тя  е еднакво ориентирана както към професионалистите, така и към начинаещите в ездата. Освен перфектните условия за конен спорт, тук можеш просто да дойдеш, за да прекараш един зелен уикенд – близо до природата и едновременно с това – до съвременните възможности за релакс.  

Може да харесате още...