Две дами от Франция музицират благотворително в Пловдив заедно с деца от социални домове

kolednoДве дами от Франция –  Камий Гено и  Жюли Делбар – музицират благотворително в Пловдив заедно с деца от социални домове. Концертът ще е на 16 декември от 18.30 ч. във Военния Клуб в  Пловдив.  В него, освен виртуозните им изпълнения, ще можем да чуем изпълненията и на вокалните групи „Бон Мин” към КСУ „Олга Скобелева” и ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза”.

През 2012 год. младата изпълнителка на флейта Камий Гено за втора година прекарва дните по Рождество с децата от ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив. Тя има идеята да предостави възможност на децата от вокалната група на Дома да излезат на сцената като истински артисти и да получат признанието на публиката, а самата тя, с изпълнението си на флейта и акомпанимент на пиано, да допълни вълнуващата коледна атмосфера на празника. 

През 2013г. Камий Гено идва отново в Пловдив заедно с приятелката си, пианистката Жюли Делбар. Двете доброволки ще вложат талант, сърце и чар, за да претворят в музика чудото на Рождество. В репертоара им: Вариации поTrockne Blumen – Франц Шуберт и Соната- Франсис Поленк.

Спонсор на концерта е Асоциация „Бон Мин”. Асоциацията е част от дейностите на Сдружение „Сент Венсан де Пол” Франция. От 13 години Асоциация „Бон Мин” активно съдейства за подобряване условията на живот в Домовете за Деца в Южна България и професионалната подготовка на младежи, израстнали там.

 

 

Може да харесате още...