Ротари клубовете в Пловдив събират благотворително средства за Драматичния театър

Дpojar-teatar3ен преди 132 си рожден ден, Драматичен театър Пловдив получи информация за Коледния си подарък от 3 Ротари Клуба под тепетата. На пресконференция днес президентите им Тодор Христев, Спас Попов и Любо Пашев обявиха, че се обединяват в полза на закупуването и монтирането на озвучителна уредба за изгорялата при августовския пожар сцена. Това ще стане с Градски Коледен бал на 20 декември в Новотел Пловдив. На търг ще се разиграят около 15 произведения на изкуството, сред които специално изработена стъклена пластика и футболна топка с подписите на цял един отбор. За жалост, името на отбора не стана ясно. Затова пък очакваната сума беше обявена между 10 и 15 хиляди лева. 

Средствата ще се набират от търговете за предметите и от куверта, който е 80 лв. Менда Стоянова, Кирчо Атанасов, д-р Красимир Мурджев и Калин Милчев са сред първите, които са се снабдили с вход.

Директорът на Драматичния театър Кръстю Кръстев благодари на ротарианците за приетата кауза и бе категоричен, че именно с реалния действия и ясен регламент се оказва подкрепа. До два дни предстои да стартира процедурата по заснемане на сградата на Драматичния театър, изготвянето на техническа обосновка и на технически паспорт. Срокът, даден от фирмата изпълнител за възтановяване на салона, е 2 месеца и 15 дни.

По случай рождения ден на Театъра утре, 11 декември, двете постановки, които ще се играят – комедията „Тишина, моля“ в Градския дом на културата и „Истанбулска история“ в Камерна зала – са с билести по 5 лева. Така пък Драмата подарява на любителите на театрални емоции – предколедно настроение и усмивки за рождения си ден 🙂

текст: Румен Гъбов

снимка: архив Арсен Николов

Може да харесате още...