Студентската окупация продължава; заплашват протестиращите

studenti-oku3Днес в 8 часа сутринта студентите от НАТФИЗ блокираха ул. „Раковски“. Заставайки на пешеходната пътека, те изиграха два пъти ефектен етюд, след което дойде полиция… Протестиращите се съобразиха с изнервените шофьори и ги пропускаха през няколко минути.

Бъдещите артисти се оплакаха от липса на диалог с ректора. ПО техни думи, проф. Любомир Халачев е заплашвал студентите си, че, ако не прекратят окупацията, ще „запечата академията“.

Окупиралите НАТФИЗ споделиха, че заплахи са получавали и от други преподаватели.

Студентите от УНСС окупираха 2006та зала, която се намира точно срещу кабинета на Пламен Орешарски и за първа нощ останах в нея. Сутринта към тях се присъединиха още техни колеги, за да ги подкрепят. За разлика от НАТФИЗ, окупиралите УНСС се гордеят с това, че получават огромна подкрепа от  преподавателите си.

Ректоратът на СУ също остава окупиран, а тази вечер студентите от Медицинския университет решават с референдум дали да се присъединят към окупацията на колегите си.

В Пловдив и Велико Търново студентските протести продължават като 5-та зала в ректората на ПУ остава окупирана.

Ранобудните студенти във фейсбук вече имат повече от 18 200 симпатизанти, подкрепа получават и от ранобудни младежи в Европейски ВУЗ-ове.

текст и снимка-архив: Теди Цветкова

Може да харесате още...