20 първокурсници учат без такса във Варненския свободен университет

vsu-student120 младежи от цялата страна, завършили средното си образование през настоящата година с отличен успех, получиха за поредна година от Варненския Свободен Университет “Черноризец Храбър” стипендия, която ще покрие напълно таксата им за обучение през първата година. Стипендиантската програма „Аз ще уча и ще успея в България” е част от социалната мисия на университета да подпомага усилията на младите хора в конкурентоспособността им на пазара на труда и да се реализират успешно у нас. Удостоверенията си за стипендии първокурсниците получиха заедно със студенстките си книжки на церемонията по откриване на учебната година днес лично от вицепрезидента на университета доц. д-р Красимир Недялков.

Младежите получиха още специална информационна книжка и студентско портфолио, в което да попълват допълнителната си квалификация и проведените стажове и практики.

Със 17 акредитирани бакалавърски специалности стартира новата академична година „Черноризец Храбър”. Най-голям е броят на приетите студенти в професионалните направления „Право”, „Психология”, „Национална сигурност” и vsu-prepodavateli„Администрация и управление”.

Приветства ги ректорът на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева, която акцентира върху това, че въпреки различията в целите и нагласите на всеки студент, възпитаниците на Варненския свободен университет разбират, че им е предоставена уникална възможност, която ще предопредели по-нататъшното им професионално и личностно развитие.

Може да харесате още...