В деня за дебати по вота на недоверие – без кворум в НС

parliamentБез кворум се оказа началото на деня, в който Народното събрание трябваше да дебатира по вота на недоверие срещу Кабинета Орешарски. Вотът беше внесен от ГЕРБ на 19 септември за провал в инвестиционното проектиране на правителството. 

Бившите управляващи дойдоха в пленарна зала, но не се регистрираха. Атака пък въобще се оказаха извън не само Народното събрание, а и страната – депутатите им били в Брюксел, както твърди mediapool.bg. Така, вместо дебат за или против провала на правителствената политика в областта на инвестициите, народните избраници с процедурни финтове просто провалиха заседанието.

Извън регламентираните в залата на Парламента дебати, депутатите от ГЕРБ твърдят, че 4 месеца новосформираното министерство не работи, но за смеъка на това пари за сгради, командировки и секретарки се харчат. БСП и ДПС отговарят, че твърдението е абсурдно.

121 гласа са необходими, за да се приеме за успешен вотът на недоверие. Толкова трябват и да започнат дебатите.

Като се има предвид, че ГЕРБ имат 97 депутати, а заедно с АТАКА, ако се приеме някак си, че оттам могат да ги подкрепят, бройката им стига до 120 души… вотът е с почти предизвестен край.

Утре се очаква ново заседание с дебати по вота.

Може да харесате още...