Библиотека в ствол на дърво – в ЖК Тракия в Пловдив

trakia4Библиотека в ствол на дърво е новата придобивка на най-добрия квартал за живеене в Пловдив – Тракия. Нестандартната еко-читалня е хрумка на директорката на кварталното читалище Кремена Каранейчева, която не стига, че измислила атрактивното място за четене, ами добавила към него още една креативна идея – всеки читател да оставя там своя любима книга и така размяната да тече непрекъснато.

До “умното” дърво е разположена цяла зона, която може да се нарече открита читалня. Тук могат да се случват най-различни арт събития – концерти, представяне на книги, работилници и уъркшопи. С художествени графити стените на читалище Съвременник-1986 са изрисувани като библиотека с книги, а площта наоколо е обособена като нестандартна сцена с дървени палети и пънове за сядане. Всичко това – точно до блок 140.

Кремена сбъдва идеята си в партньорство с бизнесмена Дончо Дончев от Sky beach. Подкрепя ги и фондация „Пловдив 2019”. А Районната администрация съдейства за намирането на материалите и привличането на общинските предприятия „Градини и паркове” и „Чистота” при оформянето на пространството.

Снощи откриването на новата арт-зона се превърна в истински празник за пловдивчани от Тракия. И нека е така и в делниците 🙂

Може да харесате още...