Репатрират 45 изоставени коли в пловдивския район Северен

katastrofaСобствениците на 45 изоставени по улиците на пловдивския район “Северен” автомобили са предупредени, че ще бъдат репатрирани, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Всички стари коли са облепени със стикери при четирите акции, проведени през месеците юли и август. Лепенките предупреждават, че ако в срок от 90 дни изоставените автомобили не бъдат преместени на собствен терен или собствениците им не представят в районното кметство документ за преминат технически преглед, возилата ще бъдат репатрирани на паркинга на ул. “Георги Бенев” №4.

Гратисният 3-месечен срок не е изтекъл и гражданите имат възможност сами да организират преместването на старите коли или да оправят документите си. Първата акция за принудително репатриране е насрочена за 10 октомври.

Облепването на изоставени коли с предупредителни стикери става на основание Наредба на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС, припомни районният кмет и напомни, че сигнали за изоставени автомобили всеки може да подаде на телефон 032-901 165, отдел “Екология” на района.

Може да харесате още...