Назначени са двама зам. министри на вътрешните работи след блокадата на Парламента

sydebna_policiaВасил Маринов и Пламен Ангелов са двамата нови зам. министри на вътрешните работи, назначени със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски ден след блокадата на Парламента.

Маринов от май 2013 г. до юли 2013 г. е бил директор на Териториална дирекция „Национална сигурност“-София. От март 2012г. до май 2013г. е работил в администрацията на Президента като секретар по отбрана и сигурност. Преди това е бил задграничен представител на ДАНС в Белгия. От април 2008г. до септември 2009г. е заемал последователно длъжностите на директор на Дирекция „Противодействие на корупцията“ и генерален директор на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност“ в ДАНС. Преди това е работил в Национална служба за сигурност. Завършил е Висшия институт на МВР, както и специализирани курсове в САЩ. Ползва френски, английски и руски език.

Ангелов от декември 2012г. до юли 2013г. е бил началник отдел „Европейски политики и инициативи“ в Дирекция „ЕС и международно сътрудничество“ на МВР. От юни 2008г. до ноември 2012г. е бил съветник по правосъдие и вътрешни работи в Постоянното представителство на Република България към ЕС в Брюксел. От юли 2005г. до май 2008г. е бил представител на МВР в Посолството на Република България в Лондон. Преди това е бил юрисконсулт в направление „Правно осигуряване и международно сътрудничество“ в Гладна дирекция „Гранична полиция“ в МВР. От февруари 1955г. до януари 1999г. е бил
Ангелов от декември 2012г. до юли 2013г. г-н Ангелов е бил началник отдел „Европейски политики и инициативи“ в Дирекция „ЕС и международно сътрудничество“ на МВР.  От юни 2008г. до ноември 2012г. е бил съветник по правосъдие и вътрешни работи в Постоянното представителство на Република България към ЕС в Брюксел. От юли 2005г. до май 2008г. Пламен Ангелов е бил представител на МВР в Посолството на Република България в Лондон. Преди това е бил юрисконсулт в направление „Правно осигуряване и международно сътрудничество“ в Гладна дирекция „Гранична полиция“ в МВР. От февруари 1995г. до януари 1999г. е бил следовател към Столична следствена служба.  Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършил е и курсове към Националната школа по администрация в Страсбург, Европейския полицейски колеж, Съвета на Европа, ОИСР. Владее свободно английски и ползва руски език.

източник: пресцентър МС

Може да харесате още...