Невероятно, но факт – мият с шампоан улици в Столипиново

stolipinovo-6ampoan1Нова мода за почистване на улици въведе пловдивската фирма Чистота в най-големия мултиетнически квартал у нас –  Столипиново. Докато незаконните сметища разцъфтяват между също така незаконните къщи и панелките, познати с гордото прозвище Соколите, днес беше даден старт на измиване с шампоан на улиците Ландос и Крайна.

Така след екзотичната акция те замирисаха на море заради аромата на шампоана, но дали на сутринта ароматът ще напомня на тиня -засега не е ясно. Почистването по новата мода не е  първото по рода си в Пловдив – от години например с шампоан се stolipinovo_003мие паметник на Съединението преди 6 септември, датата, на която се чества историческата дата. С шампоан се мият и други улици – но ароматът им определено е на зелена ябълка и авокадо.  От фирма Чистота на този етап са категорични, че и в Столипиново къпането няма да е еднократно.

От две седмици трима работници на длъжност метачи в общинското предприятие имат нова задача – да обикалят квартала и с лопати да събират нахвърляните около контейнерите купчини боклуци в съдовете за смет. Така доскорошната гледка на натрупани за часове планини от боклук покрай празните иначе контейнери, вече няма да я има, казва директорът на комуналната фирма Иван Стоянов. По неговите думи, два пъти – вместо веднъж дневно – вече се извозва и сметта от квартала.

Може да харесате още...