„Нoщ на учените” в Медицински Университет Пловдив

lunata s oblaciМедицинският университет в Пловдив ще отвори широко вратите на Аудиторния си комплекс на 27 септември за началото на Нощта на учените. Най-добрият утвърден изследовател и млад учен ще бъдат удостоени с наградата на Ректора на университета. Но това ще бъде само началото на празника. След него онези, които не се страхуват да бъдат в светлините на прожекторите, ще защитават тезите си в дебата „Европа, Азия или Америка – кое е най-доброто място за образование и научни изследвания“. Три отбора, формирани на географски принцип (Европа, САЩ, Азия), съставени от утвърден учен, млад учен/докторант и студент ще доказват позициите си. Всеки отбор ще има свой фен клуб, който ще участва в подготовката на презентацията. Феновете ще помагат на любимците си и на дебата в частта с въпроси и отговори. Освен презентация в защита на тезата, ще се проведе и втори тур с въпроси по темата. Публиката с гласуване ще избере най-убедителния и атрактивен отбор.

За онези, които не са готови да бъдат на сцената, но желаят да споделят частица от своя свят, е сборникът „Научни пътеписи – видяно и преживяно“. Под формата на есе/пътепис участниците в продължителна академична мобилност, могат да разкажат впечатленията си от стила на преподаване, научния подход и образователните традиции, обогатени с чара на съприкосновението с чуждата култура и бит.

Финалът ще бъде ознаменуван от кулинарно шоу и благотворителен базар, изложби на колекции и творби на учени от Медицински университет – Пловдив.  В «Нощта на учените» ще бъдем отново заедно, ще се забавляваме и ще усетим магията на празника, в който наука, образование, интелект, ентусиазъм и благотворителност си дават среща!

Може да харесате още...